Borsa yüzde 1 değer kaybetti

Günün ilk yarısı 674 puan eksiyle 64.894 puandan geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

       

İSTANBUL – Küresel piyasalarda bugün aşağı yönlü eğilim hakim olurken, İMKB’de de günün ilk seansında satış baskısı yaşandı. Günün ilk yarısı 674 puan eksiyle 64.894 puandan geçildi.

Özellikle piyasanın seyrinde lokomotif görevi gören bankacılık hisselerine gelen satışla yönünü aşağı çeviren borsa bugün 64.672 puana kadar indi.

Dün kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 28 Türk bankasından 15'inin görünümünün genel olarak 'pozitif' olduğunu ve kredi notlarının gelecek 18 ayda artırılma potansiyeli olduğu açıklamıştı. Buna karşın J.P.Morgan Türk bankaları için hedef fiyatları aşağı çekti.

Tahvil-bono piyasasında; önümüzdeki hafta TCMB’nin açıklayacağı Para Piyasası Kurulu kararları ve açıklamaya yönelik beklentiler faizler üzerinde bir miktar baskı yaratırken, dün başlayan yabancı ve lokal alımların sınırlı kaldığı görülüyor. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.48 seviyesinde dengelendi. Gösterge tahvil faizinin toplantı öncesinde yüzde 8,4-8,6 aralığında kalması bekleniyor.

Dolarda ise yukarı yönlü eğilim korunuyor. Euro/Dolar 1.3650 sent seviyesinde işlem görürken Dolar/TL 1.5945, Euro/TL 2.1775 düzeyindeler.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir