Borsada görünüm pozitif

İMKB, güne 267 puan artışla 55.983 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünkü iyimser seyrini koruyan borsa güne 267 puan artışla 55.983 puandan başladı.

Dün ABD borsalarında bağımsızlık günü nedeniyle işlem olmaması, yurtiçi piyasaların da göreceli olarak sakin geçmesinde rol oynadı. Avrupa cephesinde ise İngiltere’de yayınlanan büyüme datasının tahminlerden iyi gelmesiyle alıcı ağırlıklı seyreden Avrupa borsaları günü yüzde 0.3 civarında ekside tamamladı. Asya borsaları ise bu sabahki işlemlerde teknoloji şirketlerine gelen alımlar ile yükselirken, Şanghay endeksi dünkü sert satışların ardından artıda işlem gördü.

Dünkü olumlu havanın etkisiyle artıda işlem gören İMKB ise bu sabah iyimser seyrini koruyarak yükselişle başladı. Güne 267 puan artışla 55.983 puandan başlayan borsa en yüksek 56.177 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:20 itibariyle 56.092 (+376) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 238 milyon TL.

Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak olan ISM-imalat dışı endeksi verisini takip edecek.

Euro/Dolar şu sıra 1.2571 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5580/1.5610 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.49 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.50 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir