Borsada kayıplar derinleşti

İMKB günü 614 puan ve yüzde 1.01 değer kayıpla 60.078 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kar satışlarının ağırlık kazanarak kayıpların derinleştiği İMKB'de seans, 614 puan veya yüzde 1.01'lik kayıpla 60.078 puandan kapandı.

Sabahki açılışını yurtdışı piyasaların etkisiyle sınırlı yükselişle gerçekleştiren İMKB Avrupa cephesinden gelen kar satışlarının etkisiyle ikinci seans sonrası satış ağırlıklı görüm sergiledi. İMKB'de kayıplar Avrupa borsalarının üzerinde seyretti. Endeks gün içerisinde 59.777 – 60.726 aralığında hareket ederken, gün sonunda 1.5 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtdışı piyasalarda ise ABD borsaları güne yatay hareketle ekside başladı. Tokyo borsası, Avrupa ve ABD borsalarının aksine yükselişle açıldı.

Bugün yurtdışında açıklanan verilere göre ABD'de haziranda tüketici harcamaları ve kişisel gelirler değişmezken, perakende satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 oranında arttı. Euro Bölgesi'nde ise haziranda ÜFE yüzde 0.3 düzeyinde gerçekleşti. Beklenti, enflasyonun yüzde 0.4 düzeyinde olacağı yönündeydi.

Yurtiçinde ise temmuz ayına ilişkin enflasyon verileri açıkladı. Buna göre ÜFE geçtiğimiz ay yüzde 0.16 azalarak yüzde 8.24 seviyesine indi. Aynı dönemde TÜFE de yüzde 0.48 oranında gerileyerek yüzde 7.58 düzeyine düştü. Enflasyon verisinin piyasalar üzerindeki etkisi Merkez Bankası'nın PPK notlarında baz etkisiyle belirgin düşüş görüleceğini söylemesi ile sınırlı oldu.

Para piyasalarında ise Dolar günü 1.4990 TL'den kapatırken, Euro 1.9780 TL'de yer aldı. Öte yandan bugün 1.3145 – 1.3262 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.3215 sent seviyesinde.

Ayrıca serbest piyasada 24 ayar altının gram fiyatı 57.40 TL olurken, cumhuriyet altın 386 TL'den, çeyrek altın ise 95 TL'den satılıyor.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.25 ile dünkü seviyenin altında kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 8.32 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.28 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir