Borsada yatay hareket devam ediyor

İMKB ilk seansı 29 puan artışla 69.255 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki yatay yönlü açılışını koruyan İMKB ilk seansı 29 puan artışla 69.255 puandan kapattı.

Dün ABD'de endeksler, beklentilerden kötü gelen ekonomik verilerin yanı sıra 40'a varan eyaletin tamamında ipotek altındaki evlere el konulmasında usulsüzlük olduğuna dair iddialar ile günü düşüşle kapattı. Bu sabah ise Asya borsaları günü düşüşle kapatırken, Avrupa piyasaları açılışını yatay hareketle yaptı.

Haftanın son işlem gününde sabahki yatay yönlü açılışını koruyan İMKB ise ilk seansı 29 puan artışla kapattı. İlk seansta en yüksek 69.622 puanı gören endeks, satışlarla da 68.672 puana kadar geriledi. Seans 69.255 puandan kapanırken, 1.1 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtiçinde; Merkez Bankası politika faizi olan haftalık repo faizini beklendiği gibi sabit tuttu. Banka geçen ay başladığı normalleşme sürecinin parçası olarak gecelik borçlanma faizini ise 50 baz puan düşürdü. Bununla birlikte MB, 3 aylık repo ihalelerine son verdiğini açıklarken, döviz depo piyasası aracılık işlevini de sonlandırdığını duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu ise, Temmuz ayına ait Hanehalkı İşgücü İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre Temmuz 2010 döneminde kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus geçen yılın aynı dönemine göre 858 bin kişi arttı. Tarım dışı istihdamdaki artış ise 937 bin artış gösterdi.

Ayrıca Sanayi Ciro Endeksi de Ağustos ayında yüzde 17,6, sipariş endeksi ise yüzde 19,9 oranında artış gösterdi.

Yurtdışında ise bugün ABD'de TSİ 15:30'da TÜFE, perakende satışlar ve New York FED imalat endeksi, TSİ 16:55'te Michigan Üniversitesi tüketici güveni ve TSİ 17:00'de işletme stokları verisi açıklanacak.

Bugün piyasada gözler Fed Başkanı Ben Bernanke'nin TSİ 15:15'de Boston'da yapacağı konuşmaya çevrilmiş durumda.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4050 TL'den, Euro 1.9790 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.4095 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.75 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.68 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir