Borsada yatay hareket devam ediyor

İMKB ilk seansı 129 puan artışla 66.849 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yatay yönlü hareketini sürdüren İMKB ilk seansı 129 puan artışla 66.849 puandan kapattı.

ABD borsaları dünkü kapanışını yükselişle gerçekleştirdi. Asya piyasalarında ise Nikkei Endeksi yenin dolar karşısında değer kazanmaya devam etmesin etkisiyle düştü. Avrupa borsaları hafif ekside, ABD futureları ise kararsız seyrediyor

Piyasalar yılbaşı öncesinde temkinli ve dar bantta seyir izlerken, İMKB yatay yönlü hareketini koruyarak ilk seansı 129 puan artışla tamamladı.

İlk seansta en yüksek 66.868 puanı gören endeks, satışlarla da 66.452 puana kadar geriledi. Seans 66.849 puandan kapanırken, 1.2 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Piyasaların gözü bugün ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak işsizlik başvurularını ve TSİ 17:00'de konut satışları verilerinde olacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5530 TL'den, Euro 2.0580 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3256 seviyesinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.09 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.16 seviyesinden kapanmıştı.

Altın rekor kırıyor

Ayrıca güvenli liman olarak nitelendirilen altın, piyasalarda yükselişini sürdürürken, yeni rekorlara imza atıyor. Uluslararası piyasada altının onsu 1.431 dolara kadar çıkarken, yılbaşından bu yana yüzde 29 oranında artış kaydetti.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir