Borsada yön aşağı

ABD'de yükselişle kapanan piyasalara rağmen İMKB güne yüzde 1'lik düşüşle başladı. Euro Bölgesi'den beklentilerin altında kalan büyüme rakamları moral bozuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB 100 Endeksi, güne 438 puan düşüşle 51578 puan seviyesine hızla inerek başladı. İlk yarım saatte satışların artması ile piyasa 50501 görerek düşüşünü 1331 puana kadar artırdı. Piyasa 50500 seviyesinde tutunma sağlamaya çalışıyor.

Borsadaki gelişmeleri yorumlayan bir aracı kurum yetkilisi, bu seviyelerde tutunma sağlanamazsa satışların daha da artabileceği uyarısında bulundu. Endeksin 50500'de tutunması halinde borsanın 51000 üzerine doğru toparlanma sağlayabileceği ifade ediliyor.

Dün ABD borsalarında işsizlik verisi ve Cisco'dan gelen olumlu haberler ile sert yükseliş yaşanırken, bugün future'larında eksilerin arttığı gözleniyor. Asya işlemlerinde özellikle Japonya'da aynı ivme korunamasa da, genel itibariyle Çin'de politika faizlerinde daralma beklentisinin azalması rahatlama yarattı. Avrupa borsaları da güne aşağı yönlü zayıf hareketlerle başladılar. İtalya ve Fransa dahil olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde açığa satışın yasaklanmasının volatiliteyi engelleyebileceği konuşuluyor.

Serbest piyasada ABD Doları 1,7765 TL, Euro 2,5330 TL'den işlem görüyor. Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını 653 TL'den el değiştiriyor. Gösterge tahvilin getirisi ise 8.10 puan seviyesinde.

Bugün ABD'de perakende satış ve Michigan Tüketici Güven Endeksi verileri izlenecek. Sabah saatlerinde açıklanan Euro Bölgesi ikinci çeyrek büyümesi beklentilerin altında kaldı. Avrupa'da gelecek hafta yapılacak Almanya-Fransa liderler toplantısı piyasa için olumlu yorumlanıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir