Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması başvuruları bitiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BOSTON - Boston  Belgesel ve Kısa Film Yarışması’na başvurular 15 Ağustos’ta sona eriyor.

Türkiye'de ve dünyadaki  tüm yönetmen ve yapımcılara açık olan ödüllü yarışmaya başvuruda bulunacak filmler için herhangi bir konu kısıtlaması bulunmuyor, ancak filmlerin festival tarihinden önceki iki yıl içinde (2011) çekilmiş olması ve İngilizce altyazılı olması şartları aranıyor. Yarışmaya her yönetmen veya yapımcı sadece tek bir filmle katılabiliyor.

Yarışma ve yarışma-dışı gösterim programların da yer aldığı Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na başvuru süresi 15 Ağustos 2013 tarihinde sona eriyor.

2006 yılından beri her yıl düzenlenmekte olan Kuzey Amerika’nın ilk ödüllü Türk belgesel ve kısa film yarışmasının jürisinde Harvard Film Arşivi Direktörü Haden Guest,  film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimler yer alıyor.

Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın finalist filmleri 2013 Kasım ayında Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi’nde seyirci ile buluşuyor.

Seyircilerin de “En İyi Belgesel” ve “En İyi Kısa” filmi belirlemek için oy kullanabildiği yarışmada, jüri, filmlere özel mansiyon ödülleri de verebiliyor. Ayrıca, ödül kazanan filmlerin yönetmenlerine yarışmaya katılım sertifikası da veriliyor.

Ödül alan filmler 2014’de 13. Boston Türk Film Festivali programında da gösteriliyor.

Yarışma yetkilileri Amerika gibi film endüstrisinin çok gelişmiş olduğu bir ülkede film yarısması geleneğinin oluşturulmasına ve sürdürülmesine öncülük etmekten büyük bir heyecan duyduklarını, yarışmanın Türk sinemasının ABD’ye açılan bir penceresi olduğunu vurguluyorlar ve tüm yönetmenleri ve yapımcıları Belgesel ve Kısa Film Yarışması’na katılmaya davet ediyorlar.

Yarışma ve  başvuru hakkında daha fazla bilgiye "www.tacsne.org"  adresinden ulaşılabilir.