Boya Fuarı İstanbul'da kapılarını açtı

30 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen Paintistanbul 2010, Avrupa Boyacılar Birliği'nin (CEPE) Genel Kurul toplantısına da ev sahipliği yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Boya Sanayi ve Yardımcı Maddeler Kongre ve Fuarı (paintistanbul 2010), İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı.

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ve İnterteks Uluslararası Fuarcılık işbirliğiyle "Renklere dair her şey" sloganıyla düzenlenen fuara, 8 bin metrekarelik alanda, üçte ikisi yabancı firmalardan oluşan toplam 200'den fazla firma ve temsilciliği katılıyor.

30 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen fuar, Avrupa Boyacılar Birliği'nin (CEPE) Genel Kurul toplantısına da ev sahipliği yapacak.

BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, Türk boya sektörünün 2 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile Avrupa'nın en büyük 6. boya sektörü olduğunu belirterek, hedeflerinin Avrupa 3'üncülüğüne yükselmek olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerde yıllık boya tüketiminin Türkiye'ye kıyasla 2-3 kat olduğuna dikkati çeken Bitlis, Türkiye pazarında alınacak çok yol olduğunu vurguladı.

Fuarın iki yıla aşkın bir çalışmanın sonucunda hazırlandığını ifade eden Bitlis, "Boya sanayimizin önümüzdeki dönemde bölgesel bazlı üretim ve yatırım merkezi olmasını hedefliyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, ritm ustası, sanatçı Okay Temiz ve ekibi boya kutularından yapılan enstrümanlarla bir gösteri yaptı.

Fuar sırasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri, "İstanbul ve Renkler" temalı resimler yapacak ve fuar sonunda bu resimler düzenlenecek açık artırma ile satılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir