Boydak 'İstikbal'i Rusya'da üretecek

Lübnan asıllı ortağı ile Suriye'deki yatırımlarını artıran İstikbal Mobilya, Halep'te ikinci mağazasını açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Lübnan asıllı ortağı ile Suriye'deki yatırımlarını artıran İstikbal Mobilya, Halep'te ikinci mağazasını açtı. 48 farklı ülkede 244'ü satış noktası olmak üzere toplam 3 bin noktaya ulaşan şirket, toplam 10 milyon euro yatırım ile yıl sonuna kadar 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Yeni mağaza planlarında İsveç, Suriye, Şam ve İtalya'ya yer veren şirket, Rusya'da yaşadığı navlun sorununu aşmak için 6 ay içerisinde Moskova yakınlarında bir üretim merkezi açmayı planlıyor.

Önceki gün Halep'te düzenlenen açılış töreninde soruları yanıtlayan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, 2 bin 750 metrekare alan üzerine kurulan Halep mağazasının 25 kişiye istihdam sağlayacağını anlattı.

Lübnan asıllı El Musabi ailesi ile Suriye ve Lübnan'da gerçekleşen yatırımların oldukça iyi sonuç verdiğini söyleyen Boydak, 2012 sonuna kadar Suriye'de 4 mağaza ile 20 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı planladıklarını aktardı.

Orta Doğu'daki yatırımlarının iyi gittiğini vurgulayan Boydak, "Mobilya grubun ihracatı Orta doğu ihracatının yüzde 38'ine denk gelmekte. Kuzey Afrika'da Tunus hariç gitmediğimiz ülke kalmadı. Yunanistan, Suriye gibi alanlarda pazarımızı büyütme ana hedefimiz" bilgilerini verdi.

Rusya'yı içten fethedecek

Şu anda ihraç pazarları arasında en çok zorlandıkları ülkenin Rusya olduğunu kaydeden Boydak, navlun fiyatlarındaki büyük hacimlerin mobilya ihracatını ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Sovyet döneminden kalan alışkanlıkların da bu pazarı zorlu hale getirdiğini vurgulayan Boydak, bunun için Rusya'da bir fabrika açmak gerektiğini söyledi. 6 ay içerisinde Rusya'da bir üretim tesisi açacaklarını belirten

Boydak, şu bilgileri verdi:

"Satın alma şeklinde bir yatırım ağır basıyor. Bu yurtdışındaki ilk fabrika olacak. Mobilya sektörüne dev şirketler girdi. Bizzat ilgilenmeyence bu işler yürümüyor. Rusya'da 2-3 ayrı alternatifimiz var. Küçük kapasiteden başlayıp büyütmek daha iyi. Fabrikamız Moskova'ya yakın bir yerde olacak."

İtalya'yı 10 kişi ile yönetiyor

Boydak şu anda bir numaralı ihraç ülkelerinin, mobilyanın başkenti olan İtalya olduğunu kaydederek, İtalya'da 416 noktada satış yaptıklarını anlattı. İtalya'da 10 kişilik kadro ile siparişleri tek tek tüm noktalara ulaştırdıklarını söyleyen Boydak, "Orada iyi bir iş modeli kurduk ve tutturduk. Doğru ürünleri de arz ederek başarıyı yakaladık. Fonksiyonel ürünler üretiyoruz.

Avrupa'da da yaşam standartları geriliyor. Güneyde de yaygınlaşıyoruz. Yunanistan'da yüzde 15 büyüdük. Orada16 mağazamız var. Yunanistan'da ilk 3 mobilya markasından biriyiz" dedi. Boydak bu yıl sonuna kadar Holding olarak 4 milyar TL ciro ve 140 milyon dolar ihracat hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir