Bozdağ, CHP'yi açıklamalarına sahip çıkmaya çağırdı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP'yi açıklamalarına sahip çıkmaya davet ederek, yeni anayasa konusunda bir yıl içerisinde sonuca varmayı umduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin yeni anayasa yapmak için bir yıllık sürenin yetmeyeceği yönündeki açıklamalarının siyasi olduğunu belirterek, "Halk oylamasından sonra CHP tarafından 'seçime kadar yeni anayasa yapacağız' diye açıklama yapılırken, bugün bir yıl yetmez denmesini anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Bozdağ, Diyanet-Sen Akademisi'nin düzenlediği "Yeni Anayasada Din ve Vicdan Hürriyeti" konulu panelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uzlaşma Komisyonundan uzlaşma çıkmaması halinde neler olacağının sorulması üzerine Bozdağ, konuya iyimser baktıklarını ve kötü senaryoları, olasılıkların düşünmediklerini söyledi.

Uzlaşma Komisyonunun başarıya ulaşacağına inandıklarını ve AK Parti olarak gayreti ve özveriyi samimi bir şekilde ortaya koyacaklarını ifade eden Bozdağ, siyasi partilerin konuya ilişkin olumlu ve iyi niyetli açıklamalar yaptıklarını belirterek, bu çerçevede sürecin sağlıklı yürüyeceğine olan inancını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürecin 1 yılda tamamlanacağını, ana muhalefet partisinin ise 1 yılda yeni anayasanın hazırlanamayacağını söylediğinin anımsatılması üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

"Zaten Türkiye'nin bu konuda önemli birikimleri, çalışmaları var. Siyasi partilerimizin önemli çalışmaları var, bunun kısa sürede neticelenmesi için, sonuç almak için iyi niyetli yapılmış bir açıklamadır. CHP de kendi geçmişte yaptığı açıklamalara sahip çıkarsa ondan da memnun oluruz. Halk oylamasından sonra CHP tarafından 'seçime kadar yeni anayasa yapacağız' diye açıklama yapılırken, bugün bir yıl yetmez denmesini anlamakta zorlanıyorum."

Bozdağ, "BDP'nin boykot kararını kaldırdı, yemin edecekler. Ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine de "Doğrusunu yapıyorlar, sürpriz olmadı" yanıtını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir