Bozdağ: Harekat bölgesinin yarıya yakını TSK'nin kontrolüne geçti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekat bölgesinin yarıya yakınını kontrol altına aldığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'na verilen arada basın toplantısı düzenledi.

Bozdağ, "Bugüne kadar 702 kilometre alan kontrol altına alındı. Harekat bölgesinin yarıya yakını TSK'nın kontrolü altına geçti" diye konuştu. Bozdağ, "Siviller hedef alınıyor" iddialarına "Afrin Operasyonu'nda sivillere zarar verildiği iddiası mesnetsizdir. Zeytin Dalı Harekatı'nda tek bir sivilin burnu bile kanamamıştır" cevabını verdi.

"ABD'nin bugünkü kararı siyasi değil"

Bozdağ, "ABD Ankara büyükelçiliğinin bugün kapatılması siyasi bir karar değil, güvenlik nedeniyle alınan bir karardır. Güvenlik ve istihbarat birimleri gerekli tedbirleri almış ve gerekli adımları atmışlardır" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan Türkiye'ye geçen 2 askerin tutuklanmasının bir takas konusu olmadığını söyleyen Bozdağ, böyle bir talebin de olmadığını dile getirdi. 

Yunan askerler için yapılan itiraz reddedildiYunan askerler için yapılan itiraz reddedildi

"Hadım yasal dayanağa kavuşturuluyor"

Çocukların cinsel istismarını önlemeye yönelik oluşturulan Komisyon ile ilgili değerlendirmede bulunan Bozdağ, "Bu çalışma kapsamında cezalar artırılmaktadır, caydırıcılık yükseltilmektedir. Önleyici ve koruyucu tedbirler güçlendirilmekte, geliştirilmekte ve yaygınlaştırılmakta. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır" dedi.

ABD'nin "DEAŞ'a odaklanalım vurgusu"

Bozdağ, ABD'nin "Afrin Operasyonu DEAŞ ile mücadeleyi olumsuz etkiliyor" açıklamasına ilişkin, "DEAŞ’a odaklanalım vurgusu çok sık yapılıyor. Odaklanalım ama PKK-KCK-PYD-YPG’ye de odaklanalım. Türkiye olarak hem DEAŞ hem de tüm terör örgütleriyle mücadele etmenin doğru olduğuna inanıyoruz. DEAŞ’ın saldırıları nedeniyle Suriye ve Irak’tan sonra en büyük zararı gören 3. ülke Türkiye’dir. DEAŞ’a odaklanmayalım diyen bir Türk yetkili yoktur" diye konuştu.

Bekir Bozdağ, "Salih Müslüm'ün tutuklanması talebi konusunda Alman yetkililerin tedbir almasını ve uygulamasını istedik, bu gerekiyordu ancak uygulamadılar; bunu Türkiye'nin kabul etmesi mümkün değildir" açıklamasını yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir