British Airways 164 milyon sterlin zarar etti

British Airways, İzlanda'daki volkanın püskürttüğü küllerin yol açtığı bulutlar ve grevler nedeniyle yüzde 10,8 zarar etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA- İngiliz havayolu şirketi British Airways'in, bu yıl Nisan-Haziran döneminde vergi öncesi zararı 164 milyon sterlin oldu.

British Airways, İzlanda'daki volkanın püskürttüğü küllerin yol açtığı bulutlar ve grevler nedeniyle bu yıl ikinci çeyrekte vergi öncesi zararının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 10,8 artışla 164 milyon sterlini bulduğunu açıkladı. Şirket, geçen yıl aynı çeyrekte 148 milyon sterlin zarar etmişti.

Şirketin aynı çeyrekte gelirleri de yüzde 2,3 düşüşle 1,93 milyar sterlin oldu.

British Airways Üst YÖneticisi (CEO) Willie Walsh, şirketin yılın tamamında kar ve zaranının aynı olmasını beklediğini, yolcu ve kargo trafiğindeki eğilimin gelirlerin artması ve maliyetlerin azalmasıyla olumlu olmaya devam edeceğini söyledi.

EADS karı yüzde 61 düştü

Bu arada Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi'nin (EADS) bu yıl ikinci çeyrekte karı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 61 düştü.

EADS, geçen yıl ikinci çeyrekte 208 milyon euro olan karının bu yıl aynı çeyrekte yüzde 61 azalışla 82 milyon euroya indiğini açıkladı. Şirketin aynı çeyrekte gelirleri de yüzde 3'lük düşüşle 11,36 milyar dolara indi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir