Bu anlayışla Türkiye'de terör bitmez

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Edoğan'ın "Ciğerim yanıyor" sözleri üzerinden hükümetin terör konusundaki tavrını eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edoğan'ın "Ciğerim yanıyor" sözlerini kastederek "Ciğeri yanıyor birilerinin, Allah aşkına ciğerin yanıyorsa, peki bu terör belasına karşı özel temsilcini niye gönderdin?" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde düzenlenen ve iki gün sürecek CHP Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasında, kürsüye gelirken çalınan Zülfü Livaneli'nin "Özgürlük" şarkısına atıfta bulundu.

Şarkının günümüze uygun düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Özgürlüğü hayatımızın her alanında isteyeceğiz, tabii ki tutuklu milletvekillerimiz için de isteyeceğiz" diye konuştu. İl Başkanlarından 81 ile selamlarını götürmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Bütün kadınların en sağlıklı adresi siyasette CHP'dir" dedi.

Ciğerin yanıyorsa özel temsilciyi niye gönderdin

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kadın kolları il başkanlığı görevinin önemine de değindi.

Kadınların bir toplumda yaşanan acıları, en derinden hisseden kişiler olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Terörü bu toplumdan silip atmak zorundayız. Ucuz bir laf bulmuşuz, 'analar ağlamasın...' Söylemek kolay da ateşin düştüğü yerdeki anaya nasıl ağlama diyeceksiniz? Ciğeri yanıyor birilerinin, Allah aşkına ciğerin yanıyorsa, peki bu terör belasına karşı özel temsilcini niye gönderdin? Özel temsilciyi niye gönderiyor... 'Seçimlerde bir şey olmasın da ben de iktidarımı koruyayım' diye. Sen terörü bitirmek için çaba harcamıyorsun."

"Fırat'ın kenarında bir koyun kaybolsa, bunun hesabını Hazreti Ömer'den sorarım" diye güzel bir söylem olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bırakın kenarında koyun kaybolmayı, öğretmenlerimiz kaçırılıyor, insanlarımız öldürülüyor peki ben bunun hesabını Recep Tayyip Erdoğan'dan sormayacak mıyım?" diye konuştu.

Bu anlayışla Türkiye'de terör bitmez

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörü bitirmek için çaba mı harcamak istiyorsun? Adresi, çözümün merkezi TBMM mi? Gel kardeşim, sana her türlü desteği verelim. Şu terör belasından Türkiye'yi kurtaralım. Var mı bir yanıt, yanıt yok. Bu anlayışla olmaz. Bu anlayışla Türkiye'de terör bitmez. Yine ateş düştüğü yeri yakar, öyle birilerinin ciğerini falan yakmaz. Ateş nereye düştüyse orayı yakar... Bakın geldiğimiz noktaya değerli kadın kardeşlerim, şehitlerimiz olduğunda 'vatan sağolsun' denirdi. Şimdi anneler bu sözü kullanmak istemiyor. İsyan ediyorlar, isyanda haklılar mı? Haklılar. Terörün birinci sorumlusu o evlere düşen ateşin birinci sorumlusu, sıfır terörle ülkeyi devralıp, terör batağına ülkeyi sürükleyen mevcut iktidardır, bunu sakın unutmayın. Bir dönem ne diyordu, 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir.' Peki şehitlerimiz var, şimdi ben sormayacak mıyım? 'Başbakanlık yan gelip yatma yeri midir?' Sormayacak mıyım? Tabii beyefendiler için bir sorun yok, bir yere giderken, bin tane, bin 500 tane korumaları var. Onlara bir şey olmaz, olan kime oluyor, korumasız gariban halka. Bu açıdan hepimizin üzerine düşen görev, teröre karşıyız ama onunla ilişkilerini kapalı kapılar ardında, özel görüşmeye dönüştüren AKP'nin de maskesini indirmek zorundayız. Bu bizim de sizin de göreviniz."

Bu konularda ilginizi çekebilir