Büyük ödüller verildi

Kemal, Cansever ve Yavaşça, 2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - 2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle edebiyat dalında Yaşar Kemal, mimari dalında Turgut Cansever adına eşi Nilüfer Cansever ve müzik dalında Dr. Alaeddin Yavaşca'ya verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cansever, Kemal ve Yavaşca'nın, on yıllar boyunca kendi alanlarında sanatın asaletinden, insani değerlerin yüceliğinden taviz vermeksizin Türkiye'ye ve dünyaya en güzel ve en özgün eserleri armağan ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Dehalarıyla mimarimizi, edebiyatımızı ve müziğimizi en yüksek noktaya taşımışlardır. Kültür hayatımızı zenginleştiren ve düzeyini yükseltenlerin başında geldiler. Bir yandan da kültürel yozlaşma eğilimlerine karşı direniş göstermeyi başardılar. Kültür mirasımızı dünden bugüne taşıdılar, bugünden de yarına taşıyacaklar."

Ödülünü aldıktan sonra konuşmasını oturarak yapan Yaşar Kemal, bu yaşında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü almaktan memnun olduğunu ifade ederek, kendisini onurlandıranlara teşekkür etti.

Müzik alanında ödüle değer görülen Dr. Alaeddin Yavaşca da, ilk kez bir cumhurbaşkanından böyle bir ödül almanın ve takdir görmenin gönlünde unutamayacağı bir ışık yaktığını söyledi. 

Mimar Turgut Cansever adına konuşan kızı Feyza Cansever, "Babamın bu törene katılabilmesini ve ödülünü kendi elleriyle almasını çok isterdim. Çok mutlu olurdu" dedi.