Büyüme yüzde 12-13 olur

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İlk çeyrekte büyüme çift haneye gidecek gibi görünüyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özellikle son dönemde Türkiye'deki gelişmelere de bakıldığında tekrar ekonominin hızla ayağa kalktığını gördüklerini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İlk çeyrek itibariyle herhalde Türkiye'deki büyüme tekrar bizim 2002-2003-2004'de görmüş olduğumuz çift haneli bir büyümeye doğru gidecek, yüzde 12-13 civarında bir büyüme çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) 49. Seçimsiz Olağan Genel Kurul'unda bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünyada son yaşanan ekonomik krizin kurumsallaşan, markalaşan ve standart üretimine sahip firmaların ayakta kaldığını gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'nin de buna dikkat etmesi halinde yaşanacak başka krizlerde firmaların ayakta kalmasının sağlanabileceğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, özellikle son dönemde Türk ekonomisine bakıldığında ekonominin hızla ayağa kalktığının görüldüğünü kaydetti. Ekonomideki bütün rakamların olumluya doğru gittiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "İlk birinci çeyrek itibariyle herhalde Türkiye'deki büyüme tekrar bizim 2002-2003-2004'de görmüş olduğumuz çift haneli bir büyümeye doğru gidecek ki yüzde 12 yüzde 13 civarında bir büyüme çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir