”Buyursun gelsin”

Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın sadece ezberini değil, düzenini de bozacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALTINOLUK- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan görüşme talebinde bulunmuş. Biz de 'buyursun gelsin, görüşelim' diyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Balıkesir gezisi kapsamında, Altınoluk Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye binasının ikinci katından vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda "hayır" oyu kullanmalarını istedi. Halkın iktidarını kurmak için yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, yapılacak ilk seçimlerde CHP'yi iktidara taşıyacak desteği istedi.

CHP lideri, konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hasan Özpolat'ın makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme talebine ilişkin mektubuyla ilgili bir soru üzerine, Kılıçdaroğlu, mektubun CHP Genel Merkezi'ne ulaştığını söyledi. Konuyu Pazartesi günü yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görüşüp değerlendireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'a Parlamento'da bizim de uygun olduğumuz bir saatte randevu vereceğiz. Kendilerine ileteceğiz" dedi.

Bir gazetecinin, "Prensipte olumlu yaklaştınız yani?" şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan görüşme talebinde bulunmuş. Biz de 'buyursun gelsin, görüşelim' diyoruz. Herhangi bir ön yargımız söz konusu değil" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Gazetelerde 12 Eylül referandumu sonrasında Deniz Baykal'ın yeniden dönebileceği şeklinde haberler çıktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Partimize üye olan, parti üyesi olan herkesin potansiyel olarak genel başkan olma hakkı vardır zaten" yanıtını verdi.

"Başbakan'ın ezberini değil, düzenini de bozacağız"

Kılıçdaroğlu, Edremit ilçesinde de parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de işsizliğin en temel sorun olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan, 'her üniversite bitiren iş bulacak diye bir şey yok' diyor. Senin çocuğun ile Edremitli'nin çocuğunun kaderi aynı değil. Sen çocuğuna gemi alabilirsin ama Edremitli'nin böyle bir şansı yok. Sayın Başbakan'ın sadece ezberini değil, düzenini de bozacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin geçmiş dönemlerde kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biri olduğunu ama bu durumun yanlış tarım politikaları nedeniyle değiştiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, buğdaydan pamuğa, arpaya, tütüne kadar pek çok tarım ürününün ithal edilmeye başlandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde başta zeytincilik olmak üzere tarımı yeniden canlandıracaklarını belirtti.

Başbakan'ın referandum öncesi meydanlara çıkarak, halktan "evet" oyu isteyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Evet oyu istemek milletle dalga geçmektir. Artık halk uyandı. Haramilerden hesap soracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların "Başbakan Kemal" sloganlarına, "Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde. O mührü doğruluktan, adaletten, temiz siyasetten yana kullanın. CHP'yi yapılacak ilk seçimde iktidara taşıyın" karşılığını verdi.

Daha sonra Edremit'in Güre beldesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, partisine katılan Belde Belediye Başkanı Kamil Saka ile ÖDP'den CHP'ye geçen 6 belediye Meclis üyesine parti rozeti taktı.

Kılıçdaroğlu, rozet takma töreninin ardından Belediye binasının önünden vatandaşlara hitap etti. Vatandaşlardan oy isteyen Kılıçdaroğlu, halka hizmet için yola çıktıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir