Buzlanma ve don olayına dikkat

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren Rize çevrelerinin yağmur, Artvin'in kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rügar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi beklediğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması hususunda uyarılarda bulundu.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (10)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (6)

İZMİR: Az bulutlu. (13)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (18)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (18)

SAMSUN: Az bulutlu.(12)

ERZURUM: Az bulutlu. (-3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (12)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, doğusunun çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Karadeniz çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Rize çevrelerinin yağmurlu, Artvin'in kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.