Çağlayan CEO'larla bir araya gelecek

Ekonomi Bakanı Çağlayan, bilişim, finans, yatırım ortaklıkları, firma sahipleri olmak üzere 50'ye yakın CEO'yla bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yarın finans, teknoloji, bilişim, yatırım ortaklıkları şirketlerinin üst yöneticileri (CEO) ve fon yöneticileri ile İstanbul'da bir araya gelecek.
Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Çağlayan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, ''Kamu-Özel Sektör Ortaklığıyla Girişim Sermayesi Modelleri'' ele alınarak, yüksek teknoloji ürün ihracatını destekleyecek, erken ve büyüme aşamasındaki stratejik girişimlere finansman sağlayacak Kamu-Özel Sektör Ortaklığına dayalı fon modeli masaya yatırılacak.
Bilişim, finans, yatırım ortaklıkları, firma sahipleri olmak üzere 50'ye yakın CEO'nun katılacağı toplantıyla, söz konusu fon uygulaması ile Türkiye'nin katma değeri yüksek, inovasyon ve teknoloji odaklı ihracatını artırmanın, Türk sanayisine sıçrama yaptırabilecek girişimcilere destek olmanın ve yeni fikirleri desteklemenin amaçlandığı ifade edildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir