Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alacak

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, sınavla toplam 63 iş müfettişi yardımcısı alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, sınavla toplam 63 iş müfettişi yardımcısı alacak.

Yazılı sınav 15 Mayıs 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının alıma ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığında açık bulunan iş müfettişi yardımcılığı kadrolarına, 25'i sosyal, 38'i teknik olmak üzere toplam 63 iş müfettişi yardımcısı Ankara'da yapılacak sınavla alınacak.

Sınava, 2008 veya 2009 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına katılmış ve işin yürütümüyle ilgili teftiş görevine alınacaklar için KPSSP-46 puan türünden en az 75 puan, iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili teftiş görevine alınacaklar için KPSSP-13 puan türünden en az 75 puan alanlar katılabilecek.

İşin yürütümü yönünden, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İdari Bilimler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleriyle, bunlara denkliği onaylanmış yerli ve yabancı yüksek okullardan birini bitiren adaylar ile iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili teftiş görevine alınacaklar için tıp doktoru, mimar, elektrik, maden, jeoloji, metalürji, inşaat, elektronik, makina, kimya, endüstri, fizik, bilgisayar, tekstil, petrol, uçak, gemi, çevre yüksek mühendisi veya mühendisi  sınava girebilecek.

Başvuruda bulunan adaylardan puan sırası en yüksek olandan başlamak üzere, belirlenen boş kadro sayısının 4 katı (100 Sosyal, 152 Teknik) sayıda adaya sınava giriş belgesi gönderilerek sınava davet edilecek. Ancak sınava davet edilecek son adayın almış olduğu puanı alan müracaatta bulunmuş diğer adaylarda sınava çağrılacak.

Yazılı sınav

Yazılı sınav 15 Mayıs 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Yazılı sınava katılmaya hak kazananların listesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile www.itkb.gov.tr ve www.csgb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek, sınavın yapılacağı yer ve saati gösteren sınav giriş belgesi, sınava katılmaya hak kazanan adaylara ayrıca posta yoluyla gönderilecek.

Başvurular

Başvurular 8 Nisan 2010 tarihinde başlayacak, 27 Nisan 2010 günü çalışma saati bitiminde sona erecek.

Sınava girecek adaylar Emer Ankara'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnönü Bulvarı numara 42 adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna başvurabilecekler.

Yazılı sınavda 70  ve daha yukarı puan alarak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sözlü sınavın yapılacağı yer ve tarih yazı ile bildirilecek.

Ayrıca, yazılı sınavı kazanan adayların isim listesi ile sözlü sınavın yer ve tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının giriş katında, www.itkb.gov.tr ve www.csgb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

Başvuru koşulları, sınav konuları ve detaylı bilgiyi içeren broşür ile başvuru formu, İş Teftiş Kurulu Başkanlığından ve www.itkb.gov.tr ve www.csgb.gov.tr internet adreslerinden temin edilebilecek.

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi alacak

Bu arada Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere 4 profesör, 6 doçent ve 8 yardımcı doçent alacak.

Profesör ve doçent kadroları daimi statüde olacak.

Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi için 3, Kastamonu Tıp içinse 1 profesör alımında bulunacak.

İktisadi ve İdari Bilimler ile Tıp Fakültesi için toplam 4, Devlet Konservatuvarı ile Edebiyat Fakültesi içinse toplam 2 doçent alınacak.

Diş Hekimliği ve Tıp için 4, Eczacılık, Edebiyat, Eğitim ve mühendislik fakülteleri içinse 1'er yardımcı doçent istihdam edilecek.

Adaylarda, ders verebilecek düzeyde İngilizce bildiğini bir sınavla kanıtlamaları, nükleer tıp uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, pediatrik nükleer tıp alanında çalışmaları, yan dal uzmanlık eğitimini hematoloji ve nefroloji alanında yapmaları ve ders verebilecek düzeyde Almanca bildiğini bir sınavla kanıtlamış olmaları şartı aranacak.

Yardımcı doçent kadrosuna başvurular ilgili Fakülte Dekanlığına, profesör ve doçent kadrolarına başvurular ise Hacettepe Üniversitesi Yazı İşleri Müdürlüğüne yapılacak.

Profesör ve doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacak. Buna göre atanacaklar en az 5 yıl daimi statüde çalışacaklar.

İstekliler başvurularını şahsen (posta ile yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecek), 30 Mart-13 Nisan 2010 tarihleri arasında ilgili birimlere yapacaklar.

Ayrıntılı bilgi Hacettepe Üniversitesinin http://www.hacettepe.edu.tr web sayfasının duyurular kısmından temin edilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir