Çanakkale'de art arda deprem

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bu sabah saat 06.51'de 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Ardından 07.17'de 4.2 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem bu sabah saat 06.51'de kaydedildi. Sarsıntının 9,25 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Saat 07.17'de ise 4.2 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

Çanakkale'ye 100, Ayvacık'a 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıköy Köyü'nde bazı evlerde hasar oluşurken 2 kişi de yaralandı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, depreme ilişkin değerlendirmesinde, ''İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor. Bazı köylerde boş olan evlerin daha önce kar ve yağmurdan dolayı etkilenen çatılarında hasarlar olabilir. Arkadaşlarımız o köylere de ulaşmaya çalışıyor'' dedi.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Richter ölçeğine göre 4.2 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi. 07.17'de meydana gelen depremin yerin 4.2 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Öte yandan bölgedeki artçı sarsıntıların devam ettiği belirtildi.

Çanakkale yine sallandıÇanakkale yine sallandı

Bu konularda ilginizi çekebilir