Canlı bombanın kimliği açıklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankarada'ki canlı bombalardan birisinin Yunus Emre Alagöz olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bomba eylemcilerinden birinin Yunus Emre Alagöz isimli şahıs olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Söz konusu canlı bomba eylemini gerçekleştiren kişilerden birinin Yunus Emre Alagöz isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Diğer canlı bomba eylemcisinin fotoğrafla teşhisi yapılmış olup, açık kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu kişinin eylemi gerçekleştirmek üzere, güney sınırlarımıza komşu bir ülkeden geldiği tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Ankara Garı önündeki terör saldırısı kapsamında yakalananların adreslerinde çok sayıda silah, el bombası, bomba yapımında kullanılan materyaller ile tonlarca amonyum nitrat ele geçirildiği bildirilerek, "(Bunların) Şüphelilerce başka bombalama eylemlerinde kullanacakları değerlendirilmiş olup, iş bu soruşturma çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucu, bu kişilerin gelecekte planladıkları muhtemel eylemlerin de önüne geçildiği düşünülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Yayın yasağı kaldırıldı

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararını kaldırdı

Yasağı kaldıran karar, yayın yasağını getiren Ankara 6. Sulh Ceza Hakimi Savaş Şahinbay tarafından verildi. 

Kararda, yasağın kaldırılması kararının, terör saldırısı soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca talep edildiği aktarıldı. 

"Yazılı ve görsel medyada, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin isimlerinin, bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanması nedeniyle bazı şüphelilerin kaçması" üzerine, başsavcılığın talebiyle yayın yasağı verildiği hatırlatılan kararda, başsavcılığın, bazı şüpheliler hakkında tutuklama ve adli kontrol kararları, olaya iştirak eden ve kaçak şüpheliler hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildiğini ve yayın yasağının amacına ulaştığını belirttiği kaydedildi. 

Başsavcılığın, "bugün itibarıyla soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medyada yayın yapılmasının toplum sağlığının, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ile toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması hakkında herhangi bir sakıncasının kalmadığını" gerekçe göstererek, yayın yasağı kararının kaldırılmasını talep ettiği bildirilen kararda, inceleme sonucunda talebin kabul edildiği aktarıldı. 

Kararda, "Soruşturma dosyasından anlaşıldığı üzere bir kısım şüphelilerin tutuklanması, bir kısmı hakkında ise yakalama kararları verildiği, olayla ilgili getirilen yayın yasağına ilişkin kararda belirtilen gerekçelerin soruşturma dosyasının geldiği aşama itibarıyla ortadan kalktığı anlaşıldığından hakimliğimizin kararının kaldırılmasına karar verildi" denildi.