CarrefourSA 5 yıl sonra kâr açıkladı, hedef %30 büyüme

CarrefourSA, yeni yönetimiyle 2014 yılında satışlarını yüzde 20 artırdı. Cirosunu 3,1 milyar TL’ye çıkaran şirket, net kârını da 100,5 milyon TL’ye ulaştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - CarrefourSA, beş yıl sonra kâr açıkladı. Carrefour’da 2013 Mayıs’ında hisse çoğunluğunu alan Sabancı Holding, şirketin başına Mehmet Nane’yi getirmişti. Şirket yeni yönetimiyle elde ettiği ilk ‘yıllık sonuçları’ dün açıkladı. Carrefour- SA, 2014 yılını 100,5 milyon TL net kârla kapattı. 2014 yılında satışlarını yüzde 20 artıran CarrefourSA, cirosunu 3,1 milyar TL’ye çıkardı. CarrefourSA’nın 2015 hedefi, satışlarını 2014’e oranla yüzde 30 artırarak 4 milyar TL ciroya ulaşmak ve Türkiye’nin dört bir yanında 200 yeni market açmak. Carrefour- SA Yıllık Değerlendirme Toplantısında konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Ocak ayında İsmar Marketler Zinciri’nin 26 marketini bünyelerine kattıklarını ve bu marketlerin CarrefourSA’nın organize perakende sektöründeki konumunu daha da güçlendireceğine inandıklarını belirtti. 

165 milyon TL yatırım 

Zor geçen bir yıla rağmen CarrefourSA’nın geleceğini daha da parlak kılacak önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Dinçer, şunları anlattı: “Geçtiğimiz yıl bize başarıyı getiren başlıca etmenler arasında doğru lokasyonlarda doğru market yatırımları ve tedarikçilerimizle olan ilişkilerimizi sadeleştirmemiz yatıyor. Büyüme, market konsepti, insan kaynakları ve teknolojik altyapı alanlarında toplam 165 milyon TL yatırım gerçekleştirdik.” Yeni marketler yatırımları ile ülke çapında yaygınlaşacaklarını anlatan Dinçer, “2016 sonu itibarıyla 750 markete ulaşmak ve net satışlarımızı 2013 yılına göre 2 katına çıkararak 5 milyar TL’ye ulaştırmak istiyoruz” dedi. CarrefourSA’daki dönüşüme 244 mağaza ile başladıklarının altını çizen CarrefourSA Genel Müdürü Nane, şunları ekledi: “Var olduğumuz şehirlerdeki mevcudiyetimizi güçlendirirken aynı zamanda olmadığımız noktalara da hizmetimizi taşıdık. Toplam 127 market açılışı gerçekleştirerek yılı 333 mağaza ile kapattık. Bugün Türkiye genelinde 41 ilde 366 mağaza ile müşterilerimize ulaşıyoruz.” 

Geçen yıl başlayan Tarladan Sofraya uygulaması ile artık direkt tarladan satın alma yaptıklarını söyleyen Nane, “Tarladaki ürünü, tüm tedarik süreçlerinde takip ederek 36 saatte marketlerimize ulaştırıyoruz” dedi. Carrefour markalı ürünlere de odaklandıklarını belirten Nane, 2014 yılında 100’ün üzerinde öz markalı yeni ürün lansmanı yaptıklarını dile getirdi. Haluk Dinçer ise bir soru üzerine Teknosa ve Kliksa markalarının da bulunduğu perakende alanında Sabancı’nın toplam cirosunun 6 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

İnternette 3 kat büyüdü, hedef ilk 10'a girmek

Mehmet Nane, bilgi teknolojileri alanında toplam 30 milyon TL’yi bulan bir yatırımla SAP teknolojisine adım attıklarını ve mevcut bilgi iletişim yapısını hızlı iş kararları alabilmeyi destekleyen esnek bir altyapıya dönüştürdüklerini kaydetti. İnternet mazağasının sektörde ilk 20 mağazanın içinde olduğuna da değinen Genel Müdür Nane, “Carrefoursa.com 3 kat büyüdü. Hizmet bölgelerine Antalya, Mersin, İzmit ve Adana illerini ekledik. Bugün itibarıyla 9 ilde 20 bin ürün sunuyoruz. Hedefi miz ilk 10 mağaza arasına taşımak” dedi.

Bu yıl 2 bin 500 kişiyi işe alacak

İstihdam alanında geçtiğimiz sene CarrefourSA Ailesi’ne 1000 kişi daha ekleyerek 8 bin kişilik dev bir aile olduklarını vurgulayan Mehmet T. Nane, 2016 sonu itibarıyla 12 bin kişiye ulaşacaklarını söyledi. Bu yıl 2 bin 500 kişiyi işe alacaklarını belirten Nane, CarrefourSA Akademi’den meslek okulları ile iş birliklerine, gelişim programlarından kişisel kariyer yolculuklarına kadar CarrefourSA organizasyonunu daha da güçlendirmek istediklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir