ÇATAK kapsamındaki il sayısı 19 oldu

Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Programında il sayısı 9'dan 19'a çıkarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) Programı kapsamında destekleme ödemesi yapılacak il sayısı 9'dan 19'a çıkarıldı.

Bakanlar Kurulunun "Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Programını Tercih Eden Üreticilerin Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 5488 sayılı Tarım Kanunu çerçevesinde; ÇATAK Programı ile tarımsal arazilerde toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve yoğun tarımsal faaliyetlerin olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik gerekli kültürel tedbirlerin alınması amacıyla daha önce tarımsal destekleme ödemesi yapılan Çanakkale, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir ve Niğde illerine, "Adana, Amasya, Aksaray, Bilecik, Burdur,  Denizli, Diyarbakır, Mersin, Samsun ve Sivas" illeri eklendi.

Bu kapsamda söz konusu illerde programa katılan ve hibe sözleşmesi imzalayan çiftçilere Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca tarımsal destekleme ödemesi yapılacak.

ÇATAK Programı kapsamında destekleme yapılacak alanlarda, iki ayrı kategoride belirlenen uygulamalara 3 yıl süreyle ödeme yapılacak. Birinci kategoride, "toprak işlemesiz tarımın yapılmasına ve arazinin boş bırakılması uygulamalarına" dekar başına 60 TL, ikinci kategoride, "çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalarına" dekar başına 135 TL ödeme yapılacak.

Söz konusu karar, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir