Çavuşoğlu Almanya'ya seslendi

Bakan Bozdağ'ın toplantısının iptal edilmesi üzerine açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'ya seslenerek, "Bizimle ilişkileri sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek durumundasınız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da referandum konulu toplantılar yapacak olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantı izinlerinin iptal edilmesine tepki göstererek, Alman makamlarının Türkiye ile ilişkileri sürdürmek istiyorsa nasıl davranılacağını öğrenmek durumunda olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Çavuşoğlu, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da vatandaşlarla yapacağı 15 Temmuz ile ilgili toplantının engellendiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, ancak terör örgütü PKK'nın toplantısına izin verildiğini ve bu toplantıya PKK ele başlarının canlı bağlantı yoluyla katıldığını hatırlattı.

'Çifte standart içinde'

Bozdağ, dün Gaggenau kentinde yapacağı toplantıya verilen iznin iptal edilmesinin ardından Alman adalet bakanı ile randevusunu iptal etmiş, Almanya'nın Ankara büyükelçisi dün akşam Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Ankara'da bu sabah konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Almanya'daki toplantıların engellenmesi hem Almanya hem Batının ne kadar çifte standart içinde olduğunun göstergesidir" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya'da belediyeler toplantıları iptal etmeye başladı, bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi. Alman yetkililer, Türk bakanların Almanya'ya gelince Alman bakanlarla görüşmesi gerektiğini söylüyor, böyle dayatmayla biz sizinle görüşmeyiz. Bizimle ilişkileri sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek durumundasınız, Almanya'ya mesajımız budur."

'Hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türk toplumuna yaptığınız sistematik baskılar Türk toplumunu yıldırmaz. Bunu başaramazsınız. Gelin ortak hareket edelim. Türk toplumuna yönelik de birlikte çalışalım." dedi.

Çavuşoğlu, "Bizimle çalışmak istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez. Biz de karşılığını veririz. Hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünürsünüz." diye konuştu.