Çelik, MHP'li Yalçın'dan tazminat kazandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'a açtığı davada, 4 bin lira manevi tazminat kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yaptığı bir yazılı açıklamada, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle açtığı davada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan 4 bin lira manevi tazminat elde etti.

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davaya, Çelik'in avukatı Burhanettin Sevencan ile davalı Semih Yalçın katıldı. 

Avukat Sevencan, müvekkilinin, 14 Temmuz 2013'te, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik bir açıklama yaptığını, Semih Yalçın'ı hedef alan hiçbir beyanda bulunmadığını kaydetti. 

Aynı gün yazılı bir açıklama yapan Yalçın'ın, eleştiri ve cevap sınırını aşan ifadeler kullandığını, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu savunan Sevencan, davanın kabulüne karar verilmesini istedi. 

Semih Yalçın da MHP'nin sözcüsü olduğunu, partisine ve genel başkanına hakaret içeren her türlü konuşmaya, cevap verme gibi bir yükümlülüğünün bulunduğunu söyledi. 

Hüseyin Çelik'in, 14 Temmuz'daki açıklamasında, MHP'ye ve Genel Başkan Bahçeli'ye saldırdığını iddia eden Yalçın, "Aynı tonda, ben de kendisine cevap verdim. Cevap, siyasi bir cevaptır, hakaret içermez" dedi. 

Davanın reddini istedi 

Çelik'in, daha önceki basın açıklamalarıyla ilgili de davalar açtığını ifade eden Yalçın, davanın reddini talep etti. 

Duruşmaya son veren Hakim Özden Güler, Yalçın'ın, Hüseyin Çelik'e 4 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

Dava dilekçesinde, Semih Yalçın'dan 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir