Çelik'ten 'yumruk' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Başbakan marketin içinde yumruk attı dendi. Bu bir iddiadır. Orada görüntüler var. Birisi bir yalan ortaya atar, kendisi bile inanmaya başlar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde Soma'da yaşanan faciayı ve gündem oluşturan konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. AK Parti adına açıklama yapan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir marketin girişinde vatandaşı yumrukladığına ilişkin çıkan görüntü ve haberlerin iddiadan ibaret olduğunu savundu.

"Her hadiseden bir kavga çıkarmak neden?" diyen Parti Sözcüsü Çelik, "Soma'ya giden Başbakan'a ve yanındakilere, vekillere saldırmak nedir? Oraya gidenlere saldıracaksnınız. Ondan sonra Başbakan şunu tokatladı diyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Yerkel'in tekmelediği vatandaş, kendisine saldırmış

Çelik, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir vatandaşı yerde tekmelerken görüntüleri için ise "Bir tek fotoğraf karesinden yola çıkarak bütün gerçeği saptamanız mümkün değildir. Yusuf Yerkel, yerde tekmelediği kimsenin kendisine saldırdığını, kendisini yaraladığını, 7 günlük rapor aldığına dair açıklama yaptı" diye konuştu.

Soma'da yaşanan faciaya ilişkin konuşan Çelik, "Firma ne kadar haklıdır ne kadar haksızdır inceleme sonucu ortaya çıkacak. Burası bir özel sektör işletmesidir. Devlet buranın denetimini yapmakla mükelleftir. Onun ötesinde araştırmalar bittikten sonra kime ulaşırsa ulaşsın, kim kasıt içerisindeyse, yasaların hukuk devletin öngördüğü şekilde cezalandırılması elbette 284 şehidimizin ailelerimizin de milletimizin de gönüllerinin soğumasına yol açacaktır" dedi.

Madencilik, inşaat ve kimya sektörünün riski en büyük sektörler olduğunu belirten Çelik, Başbakan'ın Soma’ya gittiğinde iş riskine ilişkin ifadelerinin başka yerlere çekildiğini iddia etti ve Erdoğan'ı şu sözlerle savundu:

'Ülkemizde demek ki hala o seviyede değiliz'

Başbakan’ın söylediği şudur, eğer siz gemiciyseniz, sizin fırtınaya tutulmanız çok daha yüksektir. Siz askerseniz kurşuna hedef olma ihtimaliniz yüksektir. Kazalar minimize edilir. Ülkemizde demek ki hala o seviyede değiliz. Başbakanın iş riskine temas etmesinden dolayı, bunu abartıp başbakanın bu işi hafif gördüğü, insanların acılarını görmezlikten geldiği yönünden anlamak doğruyla yanlışla bağdaşamaz.

'Bu felaketi birileri kendi saadetinin vesilesi yapmasın'

Yaşanan facianın bazı kesimler tarafından provakasyon malzemesi olarak kullanıldığını söyleyen Çelik, "Böyle bir milli facia üzerine insanların kendilerine ideolojik ve siyasi pay çıkarması insani değildir. Bu felaketi birileri kendi saadetinin vesilesi yapmasın" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir