Cevahir AVM'nin kitabı ve filmi hazır

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL - İstanbul Cevahir AVM'nin genç ve yetenekli sanatçı adaylarına ışık tuttuğu "Cevahir AVM Cevherlerini Arıyor" sosyal sorumluluk projesinin en başarılı yazarının kitabı basıldı, en iyi senaryoya imza atan senaristin senaryosu ise en gelecek vaadeden yönetmen adayı tarafından kısa film olarak çekildi.
 
"Yazar Atölyesi", "Senaryo Atölyesi" ve "Film Atölyesi" nden oluşan "Cevahir AVM Cevherlerini Arıyor" sosyal sorumluluk projesi ile İstanbul Cevahir AVM; bu alanlarda kendini geliştirmek ve göstermek isteyen yeteneklere kapılarını açtı. 
6 haftalık eğitimin sonunda, Yazar Atölyesi Birincilik Ödülü'nü Cevahir AVM'nin bulunduğu Şişli semtinde tarihsel bir nostalji yaşatan “Sare Hanım'ın Sarayı” isimli hikayesiyle Fatma Su Özcan kazandı. Beklenmedik bir sonla biten “Şantaj” isimli senaryosu ile Erkin Ünalan Senaryo Atölyesi Birincilik Ödülünü alırken, Film Atölyesi Birincilik Ödülüne ise Can Koldagüç layık görüldü.  
“Sare Hanım'ın Sarayı” yoğun çalışmalar sonrasında kitapseverlerle buluşmak üzere baskıya hazır hale getirildi. Film atölyesi öğrencileri ise en başarılı senaryo seçilen “Şantaj” kısa filminin film setinde hayatlarında ilk defa bir filmin yapım aşamasında görev alma şansına sahip oldular. Film Atölyesi'nin en başarılı yönetmen adayı Can Koldagüç, yönetmen koltuğuna otururken, atölyedeki diğer öğrenciler de alışveriş merkezinin içerisinde çekilen filmin yapım aşamasında çeşitli görevlerde yer aldılar. Filmin kurgusu da atölye öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. 
Genç yeteneklerin kariyerlerine ilk başlangıcı yaptıkları ve sektörde isimlerini duyurdukları bu projenin en başarılı kitabı ve filmi şimdi kitapseverlerin ve sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor