Cezaevi Müdürü görevden alındı

Şanlıurfa Cezaevi'nin müdürü görevinden alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





GAZİANTEP - Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki bir koğuşta kavganın ardından çıkan yangında hayatını kaybeden 13 kişinin otopsi işleminin tamamlandığı, cenazelerin yakınlarına teslim edileceği bildirildi. Cezaevi müdürü, görevinden alınarak başka bir göreve atandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şunları kaydedildi: "Şanlıurfa Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda meydana gelen yangın sonucu ölen hükümlü ve tutuklulara ait intikal cenazeler üzerinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerçekleştirilen ölü muayene ve otopsi işlemi ile kimlik belirlemeye yönelik çalışmalar neticesi cenazeler ailelerine bugün saat 13.00 itibariyle otopsi merkezinden teslimlerine başlanacaktır."

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 16 Haziran Cumartesi günü bir koğuşta mahkumlar arasındaki kavganın ardından çıkan yangında, 13 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı.

 

"Bu olay, Hükümet'in ikinci Uludere vakasıdır"

[PAGE]

"Bu olay, Hükümet'in ikinci Uludere vakasıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şanlıurfa Cezaevi'nde çıkan yangını değerlendirirken, "Bu olay Hükümet'in ikinci Uludere vakasıdır" dedi. Tanrıkulu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, beraberinde partisinin 4 milletvekiliyle birlikte, olayı yerinde incelemek üzere Şanlıurfa'ya gittiklerini, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı, Cezaevi Müdürü, infaz koruma memurları ve bir tutukluyla görüştüklerini belirtti.

Şanlıurfa'daki olayın, Hükümet'in ikinci Uludere vakası olduğunu ileri süren Tanrıkulu, "Yurttaşlarımız artık normal bir ölüm yaşamıyorlar. Demokrasilerde bu tablo bile Bakan için istifa nedenidir" dedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, "Bir ihmal olursa üstü örtülmeyecek" dediğini anımsatan Tanrıkulu, burada bir ihmal ya da sorumluluk varsa bunun en başta Bakan Ergin'e ait olduğunu savundu.

Urfa Barosu'nun 13 Nisan 2011 tarihinde, Şanlıurfa Cezaevi ile ilgili 15 tespitin bulunduğu bir rapor hazırladığını ve bunu Bakan Ergin'e sunduğunu anlatan Tanrıkulu, "Dün yaşanan olaylara dikkati çeken tabloyu daha önce Bakan'a ulaştırmışlar. Adalet Bakanı, Şanlıurfa'da meydana gelen olayın sorumluluğunu hiçbir yerde arayamaz. Kendisine bildirilmesine rağmen tedbir almamıştır ve bu vahim olay meydana gelmiştir" diye konuştu.

Talep etmesine rağmen cezaevinde olayın meydana geldiği koğuşu incelemesine izin verilmediğini ifade eden Tanrıkulu, görüştüğü tutuklu kişinin de kendisiyle görüştürülmeden önce yönlendirildiğini kaydetti. Tanrıkulu, soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütülmediğini ileri sürdü. Sezgin Tanrıkulu ayrıca, AK Parti Hükümet'i döneminde tutukluluğun infaza dönüştüğünü savundu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir