China Mobile'dan 8,4 milyar dolar kar

Abone sayısı bakımından dünyanın en büyük cep telefonu operatörü China Mobile ilk yarıda karını yüzde 4,2 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Abone sayısı bakımından dünyanın en büyük cep telefonu operatörü olan China Mobile'in, ilk yarıda karı yüzde 4,2 artarak 8,4 milyar dolara çıktı.

China Mobile, cep telefonu internet hizmetine ilginin artması ve büyüyen talep nedeniyle 30 Haziran'da sona eren yılın ilk yarısında karının, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 4,2 artışla 8,4 milyar dolar, gelirlerinin de yüzde 7,9 artışla 33,6 milyar dolara çıktığını açıkladı.

Abone sayısının ilk yarıda 31,8 milyon artarak 554 milyona ulaştığı belirtilen açıklamada, müzik indirme, online ödeme hizmetleri ve diğer ilgili işlerden elde edilen gelirin yılın ilk yarısında yüzde 13,4 yükseldiği ve bunun şirketin gelirine yüzde 29,5 oranında katkıda bulunduğu kaydedildi.

Şirket, Ağustos 2009'da hizmete giren cep telefonu internet alışveriş hizmeti Mobile Market'a 5 milyon kişinin üye olduğunu ve bu sayının yıllık bazda yüzde 60 artış kaydettiğini bildirdi.

China Mobile Başkanı Wang Jianzhou, "Grubun gelişimi, zaten yüksek cep telefonu kullanımı yaygınlığı oranı ve Çin telekomünikasyon pazarındaki rekabetin yoğunlaşması göz önüne alındığında yeni güçlüklerle karşı karşıya" dedi.

Wang, "Cep telefonu internet girişi, veri kullanımı hızla büyüyor ve katma değerli işimiz için gelecekteki büyümenin önemli bir unsuru oluyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir