CHP Antalya'da yine Esen dedi

CHP Antalya Olağan İl Kongresi'nde mevcut başkan Semih Esen, yeniden seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Antalya 35. Olağan İl Kongresinde Semih Esen, yeniden başkanlığa getirildi. 

Konyaaltı İsmet Selekler Spor Salonundaki kongrede konuşan Esen, kongreden bildirge çıkarmanın görevleri olduğunu söyledi. 

"Biz buraya sadece birilerini seçmek için gelmedik" diyen Esen, kongreye delege gönderemediklerini gerekçe gösteren Kaş ilçe teşkilatı üyelerine hitaben, "Orada bağırarak olmaz. Bütün her şeyin bir sebebi vardır. Bütün sebeplerin de bir sonucu vardır. Bağırarak değil, konuşarak halledebiliriz her şeyi. Söyleyeceğiniz varsa buyurun mikrofona" diye konuştu.  

Kongrenin divan başkanlığını üstlenen İzmir Milletvekili Sındır ise tüm partililerin kongrelerde temsil edilmeleri gerektiğini belirterek, "Tabi doğal olarak bizim de bir tüzüğümüz var" ifadesini kullandı. 

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da salona girip selamladığı delegelerin yanına oturdu. Bunun üzerine parti yöneticilerinin ön sıradaki sandalyeye geçmesi için ısrar ettiği Baykal, "Ne olur yapmayın kimseyi rahatsız etmek istemiyorum" dedi. 

Baykal, bir süre sonra Esen ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın yanına gelip sahnenin önündeki boş sandalyeye geçti.    

Milletvekili Sındır, kongrenin blok listeyle yapılması önergesini delegelerin oylamasına sundu. Önergeyi kabul edenler arasında yer alan Baykal, el kaldırıp, delege kartını göstererek, oyunu kullandı.  

Baykal'ın yanında oturan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise kongrenin çarşaf listeyle gerçekleştirilmesi yönünde oy kullandı. 

Kongrenin blok listeyle yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. 

Kongrelerini dün yaptıkları ve itiraz süresi devam ettiği için kongreye delege gönderemedikleri öğrenilen Kaş ilçe teşkilatının bazı üyeleri, Esen'i konuşmak için kürsüye çıktığı sırada protesto ederek salonu terk etti. 

Adaylardan Yıldıray Sapan ise televizyon kumandasıyla çıktığı kürsüde eleştirilerde bulundu. 

Başkan adaylarının konuşmasının ardından partililer arasında yaşanan gerginlik üzerine salon boşaltıldı ve yaklaşık bir saat sonra oy verme işlemine geçildi. 

Kongrede Esen, 254 oyla yeniden başkan oldu. Diğer adaylar Tuncay Ercenk 213, Bahadır Manyaslıoğlu 61 ve Sapan ise 48 oy aldı. 

Kongrede, CHP milletvekilleri Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Çetin Osman Budak, belediye başkanları, çevre il ve ilçe parti yöneticileri de hazır bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir