CHP, Dersim Katliamıyla yüzleşmeli

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Tuncelili olduğunu hatırlatarak, "CHP, Dersim Katliamıyla bu dönemde yüzleşmeyecek de ne zaman yüzleşecek?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİTLİS - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP'deki Dersim çatlağıyla ilgili olarak "CHP'nin genel başkanı Tuncelili, yani Dersimli. CHP, Dersim Katliamıyla bu dönemde yüzleşmeyecek de ne zaman yüzleşecek?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, İsmail Eren Spor Tesisleri'nde düzenlenen AK Parti Bitlis İl Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, birileri gençleri oy deposu olarak görürken, kendilerinin gençleri siyasetin bizatihi aktörü olarak gördüklerini söyledi. Erdoğan, "Birileri gençlerin eline taş tutuştururken, Molotofkokteyli verirken, biz gençlerin eline kalem kağıt veriyor, bilgisayar veriyor, gençleri en iyi şekilde eğitmenin mücadelesini yürütüyoruz" dedi.

Erdoğan, "Bir tarafta gençlere dağı gösterenler var. Bir tarafta eşkıyalığı övenler, eşkıyalığı teşvik edenler var. Bir tarafta gençlere sokağı gösteren, gençleri silahlandıran, gençleri ölüme sevk edenler var. Diğer tarafta ise yaşatmaya çalışan bir AK Parti var. Bir tarafta, gençler ölmesin öldürmesin, anneler gözyaşı dökmesin diye adeta çırpınan, elini, bedenini, yüreğini ortaya koyan bir AK Parti, diğer tarafta ise terörle arasına mesafe koyamayan, terörün vesayetinde, terörün emrinde ve gölgesinde siyaset yapmaya çalışan korkaklar var" diye konuştu.

KCK operasyonları keyfi değil

Erdoğan, "KCK operasyonu, diğer operasyonlar hükümetin değil, yargının kararını verdiği operasyonlardır. Bu operasyonlarda tutuklananlar, hükümetin tutukladığı değil, yargının delillere, bilgilere belgelere göre tutukladığı kişilerdir. Hiçbir tutuklama keyfi değildir, delilsiz değildir, mesnetsiz değildir. KCK'yı masum bir sivil toplum örgütü, sivil oluşum gibi görenler ortaya çıkan delillere lütfen göz atsınlar, ne kadar yanıldıklarını görsünler" dedi. Erdoğan, "İlegal yapıyı, legal görüntüyle verenler dikkat etsinler. Kandil'den, İmralı'dan yönetilen, kaos planları yapan, masum insanların ölmesi için provokasyonlara hazırlanan, belediye başkanlarını, belediye temizlik işçilerine sorgulatan bir örgüt nasıl masum olabilir? Devlete paralel bir örgütlenme içine giren kendi sözde mahkemesini, silahlı güçlerini kuran bir örgüt nasıl masum olabilir?" dedi.

Şimdi değil de ne zaman konuşacak?

Başbakan Erdoğan, "CHP'nin genel başkanı Tuncelili, yani Dersimli. CHP, Dersim Katliamıyla bu dönemde yüzleşmeyecek de ne zaman yüzleşecek? CHP'nin genel başkanı, Dersim Katliamıyla ilgili bu dönemde konuşmayacak da Allah aşkına ne zaman konuşacak?" dedi. Erdoğan, "CHP'nin, sadece Dersim katliamıyla değil, Milli Şef dönemiyle ilgili de hesaplaşması gerekir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir