CHP, Erdoğan'a ses kaydını sordu

İnce, Erdoğan'a, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı iken terör örgütü PKK'ın üst düzey yöneticileriyle yaptığı iddia edilen görüşmeye ilişkin ses kaydını sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı iken terör örgütü PKK'ın üst düzey yöneticileriyle yaptığı iddia edilen görüşmeye ilişkin ses kaydını sordu.

TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde, Fidan'ın, eski MİT Müsteşar Yardımcısı A.G ile terör örgütü PKK, KCK ve Kongragel üst düzey yöneticileri Mustafa Karasu, Sabri Ok, Zübeyir Aydar ile görüşme yaptığı, görüşmede "Başbakanımızın özel temsilcisiyim" ifadesini kullandığı yönündeki iddiaları içeren ses kayıtları ve bu kayıtlara ilişkin tutanak metinlerinin bazı internet sitelerinde yayınlandığını kaydetti.

İnternette dolaşan ses kayıtları ve tutanakların doğru olup olmadığını soran İnce, Fidan ve G'in bu görüşmeyi yapıp yapmadığı konusunda bilgi istedi. "Bu görüşme sizin talimatınızla mı gerçekleşmiştir? Fidan'ın 'Ben Başbakan'ın özel temsilcisiyim' sözünün dayanağı nedir?" diyen İnce, Fidan'ın hangi konular için özel temsilci olarak görevlendirildiği sorusunu yöneltti.

İnce, ses kaydında geçen Fidan'ın, İmralı'da terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile görüşme yaptığı ifadelerinin doğru olup olmadığına da açıklık getirilmesini istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir