CHP, Kadın Kolları MYK oluşturuldu

CHP Kadın Kolları'nın Genel Başkan Asuman Çakmakçı'nın başkanlığında Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu oluşturuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK), çalışmalarında sosyal devlet ve kadın haklarını esas alan bir yaklaşım içinde olması gerektiğini bildirdi.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, CHP Kadın Kolları'nın Genel Başkan Asuman Çakmakçı'nın başkanlığında Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) oluşturulduğu belirtildi. Kadın Kolları MYK sekreterliğine Seniye Nazik Işık, saymanlığa da Canan Sarıtaş'ın oy birliği ile seçildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, CHP Kadın Kolları MYK'nın ilk toplantısına Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Gaye Erbatur da katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Yurt gezilerinde kadınların heyecanını görüyorum. Şimdi kadınların nerede olduğunu görmenin ve göstermenin zamanı. Kadın MYK, çalışmalarında sosyal devlet ve kadın haklarını esas alan bir yaklaşım içinde olmalı. Aile sigortası hedefimizin çok iyi bilinmesini sağlayın. Sivil toplum kuruluşlarıyla, özellikle de kadın sivil toplum kuruluşlarıyla yakın olmayı arzu ediyoruz. Her kadının CHP'yi tanıması, bilmesi için çalışacağız. Kadınların güçlü sezgilerine ve mevcut yeteneklerine, güçlerine inanıyor, güveniyoruz. Çalışmalarınızda, yaşamın her alanında, kadınlarla, genç kızlarla, vatandaşlarla yüz yüze geldiğinizde sadece yürekten inandığınız ne ise onu söyleyin. İnanmadığınız, hatta yarım inandığınız bir şeyi söylemeyin. Önümüzde umut var, karamsarlık yok. Biz elde edilmesi düşünülecek rantlara değil, kadınların sorunlarını çözmeye talibiz. Buna göre çalışacağız. Daha önce kadınlarla buluşamadığımız her yerleşim birimi asıl ve öncelikli hedefimiz olmalıdır. Başarılar diliyorum ve çalışmalarınızın her aşamasında sizinle olacağım."

Genel Sekreter Sav da, kadın kollarına çok büyük sorumluluk ve görev düştüğünü belirterek, her kadınla tanışmalarını, sorunlarını dinlemelerini, ilgilenmelerini ve birlikte mücadele etmelerini önerdi.

CHP'nin Kadın, Gençlik ve Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erbatur ise halk arasında, kadın kollarının sadece ev ev dolaşıp ve broşür dağıttığına dair yaygın bir anlayış olduğunu, ancak CHP'li kadınların çalışmalarının bununla sınırlı olmayacağını ifade etti. Kadınların şiddetten işsizliğe, eğitimden sağlığa ve büyük oranda da cinsiyete dayalı eşitsizlikten kaynaklanan pek çok sorunu olduğuna işaret eden Erbatur, şöyle devam etti:

"Biz her kesimdeki kadınlarımızın sözcüsü olacak ve eşitlik yönünde dönüştürücü bir güç oluşturacağız. Her zaman olduğu gibi Atatürk'ün öğretisi ve eşitlikçi, kadınları özgürleştirici yaklaşımı bize rehber olmaya, ışık tutmaya devam edecektir. CHP bir okuldur. Kadınların kadınca siyaset yapmasının okulu da CHP olacaktır. Siyasetin erkek egemen yapısını değiştirmek, dayanışmacı siyaseti bir yaşam biçimi haline getirmek için çalışacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmaktan ve dayanışmaktan çok şey öğrendik, öğrenmeye de devam edeceğiz."

Kadın Kolları MYK Başkanı Çakmakçı, Türkiye'de içinde bulunduğu koşullar nedeniyle, insan onuruna yakışır olanaklara tam anlamı ile erişememiş kadınlar ve genç kızların hak ettiği yaşama kavuşması için çalışacaklarını belirterek, "Birlikte üreteceğimiz enerji ile CHP'yi iktidara taşıyacağımıza inanıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir