CHP, tüm cezaları silecek

Tekin, iktidara gelmeleri tüm trafik ve jandarma cezaslarını sileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "CHP iktidarıyla 13 Haziran'dan itibaren ne kadar trafik, jandarma cezası varsa tamamını sileceğiz" dedi.

Tekin, genel seçim çalışmaları kapsamında, Tuzla'da Orhanlı Kamyoncular Kooperatifi, Serbest Bölge Kamyoncular Kooperatifi ile Otobüsçüler Kooperatifini ziyaret etti.

CHP'nin iktidarında, kazanmayan vatandaşın vergi ödemeyeceğini ifade eden Tekin, dünyanın hiçbir ülkesinde esnafın kazanmadan vergi ödemediğini belirtti.

Yerel yönetim döneminde CHP'nin, kamyonculara böyle bir tesis kazandırarak, üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki süreçte, CHP'nin iktidarıyla bu sorunların tamamı çözülecek. Bir kere bir genel af çıkacak. Birçok kamyoncu arkadaşımızı biliyorum, kamyonunu satsa cezasını ödeyemeyecek. CHP iktidarıyla 13 Haziran'dan itibaren ne kadar trafik, jandarma cezası varsa tamamını sileceğiz. Ulaştırma Bakanı övünerek, (1 katrilyon ceza kestim) diyor. Devlete bu kadar katma değer kazandıran esnafı devlet bir de ceberut bir şekilde baskı altında tutarsa elbette bu durumlar olur. Ben şimdi çok merak ediyorum, acaba iktidar yöneticileri geldi mi buraya?"

Sayısı bu kadar yoğun olan esnafın Sanayi ve Ticaret Bakanlığına mı, Ulaştırma Bakanlığına mı, yerel yönetime mi bağlı olduğunun bilinmediğini belirten Tekin, "Bir kamyoncu esnafı, 30'a yakın vergi ödüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin en iyi müşterisi sizlersiniz. Son dokuz yılda, ticari hayatınızı kolaylaştıran bir değişiklik oldu mu? Bu kadar yüksek mazot ve vergi fiyatlarıyla kamyoncu esnafının ayakta kalması mümkün değil. Kırk yıldır denediğiniz bu iktidarları bir kenara bırakırsanız ticari ve sosyal yaşantınızda da değişiklik olacak" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir