CHP'den Erdoğan'a 'Brüksel' tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran,"Erdoğan Brüksel'de demokrasi havarisi gibi konuşuyor ama Ankara'da hukuk devletini yok ediyor, görevini yapmaya çalışan memurları engelliyor"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de "demokrasi havarisi" gibi konuştuğunu ancak Ankara'da hukuk devletini yok ettiğini, görevini yapmaya çalışan memurları engellediğini iddia etti.  

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Brüksel'de "Türkiye'de kuvvetler ayrılığı konusunda hiç kimsenin bir sorunu yoktur. Demokratik parlamenter sistem içerisinde kuvvetler ayrılığı noktasında kimsenin bir şüphesi olmaz, olamaz" dediği saatlerde, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in İzmir Başsavcısı Hüseyin Baş'ı,TCDD Liman İşletme Müdürlüğü ile ilgili soruşturmayı durdurması için aradığının ortaya çıktığını öne sürdü. 

Oran, aynı gün, 96 savcı ve hakimin görev yerinin değiştirildiğini, İzmir Başsavcısı'nın Samsun'a atandığını, Başbakan Erdoğan'ın Brüksel'de "demokrasi havarisi" gibi konuştuğunu ancak Ankara'da hukuk devletini yok ettiğini, görevini yapmaya çalışan memurları engellediğini ileri sürdü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir