CHP'li İnce'den AK Parti'ye çağrı

CHP Grup Başkanvekili İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Sadece bir şey istiyoruz. Şu yasayı geri çekin" diyerek, AK Parti'ye çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Ne istiyorlarsa yapmaya hazırız. Gözünü para, dolar, imar bürümüş bu insanlardan sadece bir şey istiyoruz; şu yasayı  geri çekin, devleti soymayın, milletin parasını çalmayın" dedi. 

İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısına, "AKP'ye bir  çağrı yapmak istiyorum; Biz AKP'lilere hukuk devleti diyoruz onlar kendilerine göre hakim ve savcı ayarlamak derdinde, kuvvetler ayrılığı, evrensel hukuk kuralları, yargı bağımsızlığı diyoruz anlamıyorlar. Müsteşar, İzmir'de operasyon yapıldığı gün Başsavcıyı aramış tehdit etmiş diyoruz, bunu normal karşılayan bir Adalet Bakanı var" diyerek başladı.  

Komisyon raporunu bile düzgün basamayan, Anayasa Komisyonu toplanmadan ve raporunu vermeden esas komisyon raporunu yazan bir Meclis olduğunu savunan İnce, Anayasa'ya açıkça aykırı, hukuk devletini yok eden, "Başbakan'ın oğluna hakim, savcı ayarlamaya yönelik kanun teklifinin "temel yasa" olarak görüşülürken bunu milletten saklamak isteyen ve saklayan bir iktidarın olduğunu söyledi. İçtüzük ihlallerini usul tartışmalarıyla geçiştirmeye çalışan yapının bulunduğunu ifade eden İnce, şöyle konuştu: 

"Sözden anlamıyorlar, ikna olmuyorlar,  kendilerine verilen bir talimatla hareket ediyorlar. 'Biatsa biat, itaatse itaat' diyorlar. Ar damarı çatlamış bunların. Yüzsüzlükleri arşa çıkmış, yolsuzlukları Everest Dağı kadar olmuş bir çoğunluk diktasına ne söylersek söyleyelim dinlemiyorlar. Yolsuzluğa batmış Hükümet'e sahip çıkan bir milli irade çoğunluğu bunlar. Onlar için önemli olan hak, hukuk, adalet, yargı bağımsızlığı değil, onlar için önemli olan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıdır.

Bunların anladıkları arsa, villa, dolar, kasa, para sayma makinesi, SİT alanı, bağış, rüşvet, yolsuzluk, ayakkabı kutusu... Bunlardan anlıyorlar. Sözlükleri bunun üzerine kurulu.

Yasayı geri çekin, söz...

Ne istiyorlarsa yapmaya hazırız. Gözünü para, dolar, imar bürümüş bu insanlardan sadece bir şey istiyoruz. Şu yasayı  geri çekin, devleti soymayın, milletin parasını çalmayın diyoruz. Bunu yaparlarsa sözlerimizin arkasındayız. CHP Grubu'ndaki milletvekillerinin hepsinin adına Grup Başkanvekili olarak medyanın huzurunda söz veriyorum bunları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.   

Bu konularda ilginizi çekebilir