”CHP'nin önerisi, değişikliği sulandırma çabasıdır”

Bakan Atalay, CHP'nin Anayasa değişikliğine ilişkin önerisine, Başbakan Erdoğan'ın ABD'den Türkiye'ye dönüşünden sonra cevap verileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP'nin Anayasa değişikliğine ilişkin önerisine, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'den Türkiye'ye dönüşünden sonra cevap verileceğini belirterek, önerinin ''bir anlamda anayasa değişikliğini sulandırma çalışması'' olduğunu söyledi.

Habertürk televizyonunun canlı yayınına katılan Atalay, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Anayasa değişikliği çalışmaları ile ilgili soru üzerine Atalay, Anayasa değişikliğinin toplum iradesini ve millet iradesini daha da etkili kılan bir paket olduğunu ifade etti.

Kendilerine pakette değişiklik yapılması yönünde gelen teklifleri önemsediklerini ve paketin böylece zenginleştiğini belirten Atalay, ancak CHP'nin ilk gün yaptığı açıklamayla işbirliği yapmama konusunda görüş bildirdiğini hatırlattı.

''Ben kendi içimde çok coşku duyuyorum. Türkiye için müthiş birşey'' diyen Atalay, CHP'nin bu konudaki açıklamalarının tutarsız olduğunu belirtti.

CHP'nin teklifinin kendi görüşü açısından uygulanabilirliği bulunmadığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

''Arkadaşlarımız görüştüler, Genel Başkanımızın dönüşünden sonra bunlar değerlendirilecek ve cevap verilecek. Ama benim şahsi görüşüm, bunun hiçbir tutarlılığı yok. Bunlar, gerçekten baştan beri yaptıkları hatayı, 'Nasıl telafi ederiz, nasıl kurtarırız' diye, bir anlamda Anayasa değişikliğini sulandırma çalışmasıdır. Hatta, 'Referanduma bunu götürmek lazım, milletin iradesini burada almak lazım', diye düşünüyorum.''

Bu konularda ilginizi çekebilir