CHP'nin oy oranını açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP'nin son anketlerde çıkan oy oranını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin oyunun son anketlere göre yüzde 29.5 olduğunu belirtirken, kendisinin yüzde 30’un üzerinde olduklarını tahmin ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de Can Dündar’ın sorularını yanıtladı. Son yapılan anket sonuçlarına göre CHP’nin oyunun yüzde 29.5 olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ama ben şu an yüzde 30'un üzerinde olduğumuzu tahmin ediyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, bütün hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu ifade etti. “Demokrasi ve özgürlükler açısından diğer partilere fark atmalıyız ve örnek olmalıyız” diyen Kılıçdaroğlu, 29 ilde ön seçim yaptıklarını hatırlatarak, bunun önemli bir adım olduğunu belirtti.

Koalisyon ihtimallerini hiç düşünmek istemiyoruz

MHP ile koalisyon ihtimalinin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, “Bu ihtimalleri hiç düşünmek istemiyoruz” yanıtını verdi. Halkın kendilerine izin vermesi durumunda Türkiye’de gerçekten halkın iktidarını kuracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yeterli kaynaklarının çarçur edildiğinin bilindiğine işaret ederken “Bütün sorunları çözeriz” dedi.

Medya görevini yaptı ve engelledi

Kılıçdaroğlu, YSK’nın 12 bağımsız adayın adaylık başvurularını iptal etmesine ilişkin değerlendirmesinde ise seçim barajının demokrasinin önünde bir engel olduğunu söyledi. Bu tür olayların son bulması için seçim barajını indirilmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, seçim barajından sadece BDP’nin değil diğer siyasi partilerin de şikayetçi olduğunu dile getirdi. YSK’nın iptal kararına gösterilen tepkiler ve bugün gelinen noktayla ilgili de Kılıçdaroğlu, “Ne oldu, mahkemeler çalıştı ve gelinen nokta ortada. Eğer medya olmasaydı, belki bunların hiçbiri gerçekleşmeyecekti. Medya görevini yaptı ve engelledi” dedi.

Kılıçdaroğlu, 12 Haziran’a kadar 81 ile gideceklerini, bazı illere birden fazla gideceklerini de sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir