CHP'den güvenli sandık turu

CHP’nin seçim güvenliğine ilişkin oluşturduğu heyet parti ziyaretlerine devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP’nin seçim güvenliğine ilişkin oluşturduğu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki, dün Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Bağımsız Türkiye Partisi’ni (BTP) ziyaret etmişti.

Bugün de Saadet Partisi ve HDP ile görüşen heyet, seçim güvenliği konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Saadet Partisi ile gerçekleştirilen görüşme hakkında bilgi veren Özel, Meclis'te görüşülen ve dün akşam 9'uncu maddesine kadar komisyondan geçen AK Parti ile MHP'nin ortak teklifi üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. 

Seçim güvenliği noktasında CHP'nin hazırladığı raporu sunduklarını ve endişelerini dile getirdiklerini aktaran Özel, seçim güvenliğini zaafa uğratacak ve seçmeni şüpheye sevk edecek uygulamaların bertaraf edilmesi noktasında iktidar partisinden beklentilerin ortak olduğunu ifade etti. 

Karamollaoğlu da ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Mecliste görüşülen seçim mevzuatı ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını aktardı. 

Türkiye'nin bugüne kadarki seçim mevzuatının dünyadaki en tutarlı mevzuatı olduğuna işaret eden Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Hatalar olabilir, yanlışlıklar yapılabilir ama o yanlışlıklar şahsidir. Fakat bu sefer seçim mevzuatında hükümetin etkisini artırma ihtimali olan birtakım değişiklikler yapıldığına şahit oluyoruz." dedi.

HDP'ye ziyaret

Ardından HDP ile bir araya gelen heyet, yaptıkları çalışmaları onlara da anlattı.

Görüşme hakkında konuşan Özel, "Hemen hemen bütün tespitlerimiz, kaygılarımız ortak. Ama diğer partilerde olduğu gibi burada da üzerinde ortaklaştığımız birinci husus, OHAL şartlarında bir seçime gidilemeyeceği" ifadelerini kullandı. 

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise böylesi bir dönemde seçim güvenliğini önemsemenin seçmen iradesine saygının gereği olduğunu belirterek, muhalefetin bu duyarlılıkla hareket etmesinin ve bir ortak irade sergilenmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Türkiye'de siyasete olan güvensizliğin en önemli nedenlerinden birisinin "kamplaşma siyaseti" ile "çatışma ve gerilim siyaseti"nden medet ummak olduğunu savunan Bilgen, bunu boşa çıkaracak her türlü çabanın kendileri açısından son derece değerli olduğunu dile getirdi.

Rapor hazırlanıp AK Parti ve MHP'ye sunulacak

Heyetin, yaptığı görüşmelerin ardından edindiği izlenimleri rapor haline getirerek AK Parti ve MHP’ye sunması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir