Çiçek'ten 'Haberal yasası'na açıklama

Meclis Başkanı Çiçek, CHP'nin Haberal yasasına ilişkin suçlamalarına cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Haberal yasası" olarak bilinen düzenlemenin 15-16 Ocak'ta Meclis Genel Kuruluna getirildiğini belirterek, CHP için, "O günden sonra benim başkanlık ettiğim hiç bir danışma kurulu toplantısında 'bunu ele alalım' tarzındaki bir konuyu gündeme getirmediler" dedi.
 
Çiçek, 15. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
CHP'nin "Haberal yasası" olarak bilinen düzenlemeyle ilgili kendisine yönelik iddialarının hatırlatılması üzerine Çiçek, "Onlar bu konuyu maalesef uluorta söylem konusu haline getirdiler. Bu yasa teklifi, 15-16 Ocak'ta Meclis Genel Kuruluna getirilmiş, o günden sonra benim başkanlık ettiğim hiç bir danışma kurulu toplantısında 'bunu ele alalım' tarzındaki bir konuyu gündeme getirmediler. CHP'nin öne çıkarmak istediği, gündeme almak istediği büyük ölçüde bu araştırma önergeleriydi. Neden gecikti, neden bu hale geldi, bunu kendilerine sormak daha doğru olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Cemil Çiçek, bundan sonraki sürece ilişkin ise "Zannediyorum perşembe günü genel kurulda konuşulacak. Herkes üzerine düşeni yapsın, ondan sonra suçlamayı yapsın. Bu daha dürüstçe olur" ifadelerini kullandı.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir