Çift dip beklemiyorum

Strauss-Kahn, yalnızca çok güçlü toparlanma değil, aynı zamanda istihdam yaratan daha güçlü bir toparlanmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSLO- Uluslararası Para Fonu Başkanı (IMF) Dominique Strauss-Kahn, gelişmiş ekonomilerde çift dipli bir daralma beklemediğini bildirdi.

IMF ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen ortak konferans için Oslo'da bulunan Strauss-Kahn gazetecilere yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde istihdam yaratma konusunda yetersiz olan ekonomik toparlanmanın hızı konusunda endişeleri bulunduğuna işaret etti.

Strauss Kahn, çift dibin gerçekleşeceğine inanmadığını vurgulayarak, "Elbette bu durumdan emin olmak imkansız, her zaman riskler var ancak gerçekten bunun olacağına  inanmıyorum" dedi.

Önemli olanın sağlam bir toparlanma olduğuna dikkat çeken Strauss-Kahn, yalnızca çok güçlü toparlanma değil, aynı zamanda istihdam yaratan daha güçlü bir toparlanmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

ILO'ya göre, 2007 yılında etkisini göstermeye başlayan küresel ekonomik kriz sürecinde işsiz sayısı 34 milyon kişi arttı. Dünya genelinde şu anda 210 milyon kişi işsiz bulunuyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir