Cimbom 'FoBi'yi yendi

Galatasaray, 11 yıl sonra Kadıköy'de Fenerbahçe'den puan aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 0-0 berabere sonuçlandı.

Ligde 9. haftanın tamamlanmasına 1 maç kala, haftanın en önemli maçı, Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan derbi oldu. Ligde 9 maçta 5 galibiyeti bulunan Fenerbahçe, derbiyle birlikte beraberlik sayısını 2'ye çıkarttı.

Kadıköy'de 5. haftada Beşiktaş derbisinden 1-1'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde de sahasında puan kaybederek 0-0'lık eşitliği bozamadı. Beşiktaş derbisinin ardından 6. haftada Kasımpaşa'yı 6-2, 7. haftada Gençlerbirliği'ni 3-0 ve 8. haftada Konyaspor'u 4-1'lik skorlarla yenen Fenerbahçe, Galatasaray maçıyla 3 maçlık galibiyet serisini noktaladı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 28'i lig, 9'u TSYD Kupası, 7'si Türkiye Kupası, 2'si Donanma Kupası, 1'i de Mehmetçik Vakfı yararına özel olmak üzere 47. kez karşı karşıya gelen ezeli iki takımdan Fenerbahçe 25, Galatasaray 9 galibiyet alırken, 13 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Kadıköy'de, bu gece Galatasaray karşısında 100. golünü arayan Fenerbahçe, golsüz eşitlikle ayrıldığı maçtan elde ettiği 1 puanla, puanını 17'ye çıkararak ligde 3'üncü sıraya yükseldi, puanını 13'e yükselten Galatasaray ise 9'unculuğunu sürdürdü.

Kadıköy'de 47 kez karşı karşıya gelen ezeli rakipler arasında bir maç, ikinci kez golsüz sona erdi. 0-0 berabere biten ilk maç, 3 Şubat 2008 tarihinde yapılan Türkiye Kupası maçı idi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray 0-0 berabere kalırken, ezeli rakiplerin Kadıköy'de ilk kez bir lig maçı golsüz bitti.

İki takım, 1982 yılında hizmete giren, o zamanki adıyla Fenerbahçe, son yıllardaki adıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda toplam 28 lig maçına çıkarken, sadece bu akşamki derbi golsüz sona erdi.

Bu arada Fenerbahçe, Kadıköy'de ilk kez bir lig maçında ezeli rakibine gol atamadı.

Sarı-lacivertliler 26 Aralık 1982 yılından bu yana maç oynanan Kadıköy'deki 27 lig maçında da gol attığı rakibi karşısında ilk kez suskun kaldı.

Öte yandan, ezeli rakiplerin Kadıköy'de 3 Şubat 2008 tarihindeki Türkiye Kupası maçı da golsüz bitmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir