Çin'e bal satacak

Çekmeköy tesislerine 30 milyon lira yatırım yapmaya hazırlanan Altıparmak Gıda, dünyanın en büyük bal ihracatçısı Çin'e bal satacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Altıparmak Gıda, 30 milyon lira yatırım yaparak tesislerini büyütüyor.
Altıparmak Gıdadan yapılan açıklamada, bu ay içinde Çekmeköy'deki tesislerinde temelini atacağı ve maliyeti 30 milyon lirayı bulacak yeni yapı ile depolama, analiz ve paketleme kapasitesinin artırılacağı bildirildi.
Altıparmak Gıdanın aynı zamanda bu yeni yatırım ile istihdam kapasitesini de yüzde 30 artıracağı kaydedilen açıklamada, ayrıca Çin'e Ocak ayı içinde bal satışına başlanacağı belirtildi.
Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin "en büyük" bal ihracatçısı konumunda bulunduklarını ifade ederek, "2011'de bal ihracatımızı 2010 yılına göre yüzde 30 oranında artırdık. Bu yıl da ihracatta büyük hamleler yapmayı hedefliyoruz. Yıllık 100.000 ton bal ihracatı ile dünyanın en büyük bal ihracatçısı olan Çin'e bal satmaya başlıyoruz. 2012 bizim için Çin pazarı ile tanışacağımız ve dinamiklerini öğreneceğimiz bir yıl olacak. Bu yıl Çin pazarında temkinli ve sağlam adımlarla ilerleyip önümüzdeki yıllarda Çin'de daha agresif bir satış stratejisi izlemeyi planlıyoruz" dedi.
Ambalajlı bal pazarının 2011'de yüzde 6 büyüyerek 240 milyon lira ciro büyüklüğüne ulaştığını vurgulayan Özen Altıparmak,pazarda sahibi oldukları yüzde 57'lik pay ile 2011'de de liderliklerini açık ara koruduklarını vurguladı.
Altıparmak, "Hedefimiz, 2011'deki 6.000 tonluk bal satışımızı 4 yıl içinde 2 kat artırarak yıllık 12.000 tona çıkarmak" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir