Çinli şirket Şırnak'ta santral inşaa edecek

Galata Enerji, Şırnak'ta inşa edilecek santral için CNNEC ile anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Galata Enerji, Şırnak'ta 2x135 (270) MW gücünde asfaltite dayalı ve akışkan yatak teknolojisi ile inşa edilecek olan termik santralin inşası için, China National Electric Engineering (CNEEC) ile anahtar teslim yapım, bakım onarım anlaşması imzaladı. Aynı zamanda CNEEC, imzalanan ortaklık sözleşmesi kapsamında Galata Enerji'nin yüzde 10 ortağı oldu.
Galata Enerji'nin çoğunluk hisseleri, Global Yatırım Holding'in enerji iştiraki Global Enerji'ye ait bulunuyor.
Global Yatırım Holding tarafından KAP'a dün akşam yapılan açıklamaya göre, projenin anahtar teslim inşasına ek olarak, tesisin devreye alınmasını takip eden dört yıl boyunca CNEEC, santralin bakım, onarım ve işletme faaliyetlerini de üstlenecek. Bu kapsamda Galata Enerji ve CNEEC arasında işletme, bakım onarım ve eğitim anlaşması da imzalandı.
Bu iki sözleşme ile aynı zamanda imzalanan ortaklık sözleşmesi kapsamında da CNEEC, Galata Enerji'nin yüzde 10 oranında ortağı konumuna gelecek.
Global Enerji bünyesindeki asfaltit madeni kaynaklarını değerlendirmek üzere yapımı planlanan termik santral yatırımlarının ilk aşaması olan söz konusu 2x135 MW kurulu güce sahip santralin inşaatının 2012 yılının ilk çeyreğinde başlayarak 30 ayda tamamlanması ve yıllık ortalama 2.0 milyar kWh elektrik üretmesi öngörülüyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir