Cinnet getiren asker dehşet saçtı: 3 şehit!

Sınır hattında nöbet tutan 3 askerin şehit olduğu olaya ilişkin belirsizlik ortadan kaktı. Vali Küçük'ün açıklamasına göre, nöbet tutan 3 askerden biri cinnet getirdi. 2 arkadaşını şehit eden asker, daha sonra intihar etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sınır hattında nöbet tutan 3 asker şehit oldu. Askerlerin nasıl şehit olduğuna ilişkin sabah saatlerinden itibaren iki ihtimal üzerinde duruluyordu. Bir yandan Suriye tarafından saldırı ihtimali üzerinde durulurken, diğer yandan bir askerin cinnet getirerek, önce arkadaşlarını sonra kendini vurduğu iddia ediliyordu. 

"Terör değil cinnet"

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük olaya ilişkin iddialara son noktayı koydu ve "Yaptığımız soruşturma hadisenin bir terör hadisesi olmadığı, cinnet hadisesi şeklinde. Otopsinin ardından askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız. Olay yerinden ilimize otopsi için gelecekler. Dün geceden beri yaptığımız tetkik ve araştırma askerimizin silahından çıktığı doğrultusundadır" dedi.

Başbakan'dan açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da 3 askerin ölümüne ilişkin, olayın herhangi bir terör saldırısı veya sınır ötesi saldırı olmadığını belirterek, "Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne suretle olursa olsun, görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir" dedi.

Davutoğlu, Varşova'da kaldığı otelden ayrılmadan önce gazetecilerin sorusu üzerine Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde üç askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir"

Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan hemen bilgi aldığını belirten Davutoğlu, konuyu gece boyunca takip ettiklerini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'la da görüştüğünü, onlardan bilgi aldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: 

"Tablo aydınlanmış görünüyor. Maalesef üç askerimiz vefat etti, şehit oldu, Allah rahmet eylesin her şeyden önce. Eldeki bütün bulgular bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında veya bir mesajlaşma sonrasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle ortaya çıkan bir tablo. Yani herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil. Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne surette olursa olsun görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum, Mehmetçiklerimize, ailelerine taziyelerimi iletiyorum.

Olay nasıl gerçekleşti?

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut A.’ın tüfeğinden çıktığı belirlendi.

İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut A., nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’e ateş açtı. İki asker şehit oldu. Umut A., daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra yaşamına son verdi.

Vali Küçük'ün ilk açıklaması

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük yaptığı açıklamada, nöbet tutan güvenlik güçlerine, gece saatlerinde henüz tespit edilemeyen bir yerden ateş açıldığını söyledi. 

Küçük, "Sınırda nöbet tutan 3 askerimiz, silahla ateş açılmasıyla şehit oldu. Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde. Şu anda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir