Coca-Cola, 445 milyon lira satış geliri yazdı

Şirketin ilk çeyrekte Faiz ve Vergi Öncesi Karı 53,3 milyon TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill, 2010'un ilk çeyreğinde net satış gelirinin 445 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

2010 yılının ilk 3 ayını değerlendiren O'Neill, yazılı açıklamasında, aldıkları sonuçların 2010'un tamamı için umut verdiğini kaydetti.

Şirketin ilk çeyrekte istikrarlı bir büyüme gösterdiğini vurgulayan O'Neill, konsolide satış hacminin yüzde 8,6 artarak 113 milyon ünite kasaya, net satış gelirinin yüzde 1,3 artışla 445 milyon TL'ye, FAVÖK'ün ise geçen yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 12,9 artışla 53,3 milyon TL'ye ulaştığını ifade etti.

Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Orta Doğu'da 10 ülkede 20 fabrikası ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek'in (CCİ) 2010;a iyi bir başlangıç yaptığını ve ilk çeyrekte faaliyet gösterilen bölgelerde etkili olan soğuk hava ve ekonominin getirdiği zorluklara rağmen yüzde 8,6 büyüme elde edildiğini belirten O'Neill, şunları kaydetti:

"Birinci çeyrekte aldığımız sonuçlar ile yıla iyi bir başlangıç yapmak, yılın geri kalanına ilişkin olumlu beklentilerimizi teyit ediyor. Türkiye'de tüketici güvenindeki iyileşme ve artan tüketici harcamaları, başta gazlı içecek kategorisi olmak üzere pazarlama çalışmalarıyla birlikte Türkiye satış hacminde yüzde 11 oranında artış sağladı. Geçen yıl pazarda yaşanan daralmanın ardından bu sene Türkiye ekonomisinin büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin yılsonu sonuçlarımıza olumlu bir şekilde yansımasını bekliyoruz.

CCİ ekonomik toparlanmanın sunacağı fırsatları en iyi şekilde değerlendirecek bir konumdadır. Önümüzdeki çeyreklerde daha da başarılı sonuçlar açıklayacağımıza inanıyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir