Coca-Cola İçecek'ten, 239,3 milyon lira net kar

2010'un ilk 9 ayında şirketin net satış geliri ise 2.224 milyon lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Coca-Cola İçecek, yılın 9 aylık döneminde 239,3 milyon lire net kar elde etti.

Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill, şirketin 9 aylık dönemini değerlendirdiği açıklamasında, 2010 yılında tüm önemli pazarlarda çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini bildirdi.

2010'un ilk 9 ayında şirketin net satış gelirinin 2.224 milyon lira, net karının ise 239,3 milyon lira olarak gerçekleştiğini belirten O'Neill, şunları kaydetti:

"3. çeyrekte hem Türkiye'de hem de uluslararası operasyonlarda net satışlarımızı satış hacminin üzerinde, FAVÖK'ü ise net satışlarımızın üzerinde büyütmeyi başardık. Yaz sezonuna kapasite yatırım programımızı tamamlamış, birçok ürün yeniliğini hayata geçirmiş ve önemli miktarda ek soğutucu yerleştirmiş olarak girdik. İyileşen makroekonomik şartlar da bu güçlü sonuçları elde etmemize katkıda bulundu. Türkiye satış hacmi, tüm kategorilerdeki güçlü büyüme ve başarılı geçen ramazan ayı sayesinde arttı. Aynı dönemde uluslararası operasyonların satış hacmi ise gazlı içeceklerdeki güçlü toparlanma, Orta Asya'da artan tüketici güveni ve mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığı nedeniyle artış gösterdi. Pakistan satış hacmi ise ülke tarihinin en büyük sel felaketlerinden birinin yaşanmasına rağmen değişmeyerek sabit kaldı. Coca-Cola Sistemi olarak felaketin ilk gününden itibaren acil yardım çalışmalarına destek verip bugüne kadar 1 milyon doların üzerinde yardım sağladık.'

Bu konularda ilginizi çekebilir