Çok sayıda ilde FETÖ operasyonu: 200'e yakın gözaltı

FETÖ'nün asker, eğitim ve iş dünyası ayağına yönelik başlatılan operasyonlarda yaklaşık 200 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına kararı alınan şüpheliler arasında ASELSAN'da görevli 8 kişi de bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında çok sayıda ilde ve kurumda yaklaşık 200 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltı kararı alınanlar arasında ASELSAN çalışanları da bulunuyor...

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensubu kişilere ilişkin "Anayasayı ihlal", "Yasama organını engellemeye teşebbüs", "Hükümet'e karşı isyan", "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından soruşturma başlattı.

Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak isteyen ve bildiklerini anlatan kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmaya yön verildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan rütbeli askerlerle birebir görüşme yapan örgütün "mahrem asker abileri"nin ifadeleri doğrultusunda bazı askeri personel deşifre edildi.

Konya merkezli 32 ilde örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen biri binbaşı, ikisi yüzbaşı, 49'u üsteğmen, 12'si teğmen, 6'sı astsubay olmak üzere 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 60'ı yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İstanbul merkezli 7 ilde operasyon

FETÖ/PDY yönelik İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğin eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 128 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 ilde 103 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 39'unu yakaladı.

Ayrıca, şüpheliden 14'ünün önceki soruşturmalardan dolayı tutuklu bulunduğu, 11'inin ise yurt dışında olduğu belirtildi. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu arada, operasyon çerçevesinde Kadıköy, Üsküdar, Maltepe ve Pendik başta olmak üzere İstanbul'un birçok ilçesindeki bazı adreslerde detaylı arama yapıldı.

Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

24 ilde 49 kişi için 'ByLock'tan gözaltı kararı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında FETÖ'nün KHK ile kapatılan okullarında çalışan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanan 49 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 24 ilde 49 kişi hakkında eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Adana'da ihraç edilmiş memurlar gözaltında

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "FETÖ üyesi oldukları" iddia edilen şüphelilere yönelik Adana, Bursa, Niğde ve Karaman'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, aralarında memurluktan ihraç edilmiş öğretmenlerin de bulunduğu çeşitli meslek gruplarından 20 kişi gözaltına alındığı, 9 kişinin ise yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ASELSAN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında ASELSAN'da görevli 8 kişi ve bu kişilerle ByLock üzerinden yazışma yaptıkları tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.