Colin's küresel marka olma yolunda atağa kalktı

Şirket, bu yıl 119 yeni mağaza açarak cirosunu 5 yıl içinde 1,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Colin's Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, bu yıl 119 yeni mağaza açacaklarını, 5 yıl içinde 1500 mağazaya ve 1,5 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yeni hedeflerini ve yatırım planlarını anlatmak amacıyla Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Eroğlu, bugün dünyanın 31 ülkesinde markalarını tüketicilere ulaştırdıklarını dile getirerek, bu ülkelerde 470 mağaza ve 60 corner olmak üzere toplam 530 satış noktasına ulaştıklarını kaydetti.

Krizin etkilerine rağmen 2009 yılını Türkiye ve yurt dışında yüzde 32 büyüme ile kapattıklarını anlatan Eroğlu, "Bu sene için 119 yeni mağaza, özetle her hafta 2 mağaza açacağız. Hedefimiz, 2015 yılında 50 ülkede 1500 mağaza, 400 bin metrekare net satış alanı ve 1,5 milyar dolar ciroya ulaşmak. Dünyada bu sayıya ulaşabilmiş küresel marka sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor" şeklinde konuştu.

Ürünlerini satışa sundukları ülkeleri ve o ülkelerin özelliklerini göz önüne alarak yatırımlarını planladıklarını anlatan Eroğlu, Rusya ve Ukrayna'nın önemli iki büyük ekonomi olmaları ve ekonomik olarak büyüme potansiyeli taşımaları nedeniyle bu ülkelere olan yatırımlarına devam ettiklerini bildirdi.

Rusya'nın ekonomik gelişimi, coğrafi şartları ve nüfus yoğunluğu dikkate alındığında, tüm göstergeler Moskova merkezli ve orta batı Rusya bölgesinde bir büyüme planını işaret ettiğini, Ukrayna'da ise 26 şehrin 23'ünde en az bir mağaza ile temsil edildiklerini belirten Eroğlu, bu ülkelerde stratejik olarak öncelikli şehirlerde kendi mağazaları, diğer şehirlerde ise franchise sistemiyle büyümeyi tercih ettiklerini, bu ülkeler dışında kalan Dış Piyasa Departmanı'na bağlı ülkelerde ise mağazaların tamamının franchise olarak açıldığını ifade etti.

Büyüme hedeflenen pazarlar

Colin's'in büyümeyi hedeflediği pazarlar arasında Doğu Avrupa, Afrika, Orta doğu ve CIS ülke pazarları bulunduğunu kaydeden Eroğlu, "Colin's'in hızlı büyümesi sırasında marka değerini korumasına çok önem veriyoruz. Bu amaç doğrultusunda, 2010 yılından itibaren bayi mağazalarının yanı sıra kendi yatırımlarımızla açtığımız ve kendi yönetimimizde olan mağazalarla büyümeyi hedefliyoruz. İlk etapta Bulgaristan ve Romanya'da Colin's yönetiminde açılacak mağazalar ile beraber bu mağazalar bölgelerde kurulmaya başlanacak olan ofislerimiz tarafından yönetilecek" dedi.

"Mısır'da kumaş fabrikası açacağız"

Bir işlerinin de kaliteli tekstil ürünleri üretmek olduğuna işaret eden Eroğlu, farklı üretim tesislerinde saygın dünya markalarının da üst ya da alt gruplarına üretim yaptıklarını anımsattı. Eroğlu, 2010 yılında üretim tesislerine yatırımlarının da devam edeceğini belirterek, "Buna bir örnek olarak 2010 yılı itibariyle Mısır'da çok önemli bir kumaş fabrikası açacağımızı sizlerle paylaşabilirim. Hedefimiz yurt içinde mevcut kapasitemizi korumak ve düşük maliyetli ancak katma değerli üretim yapacağımız ülkelere de yeni yatırımlar yapmak olacaktır" şeklinde konuştu.

Nurettin Eroğlu, fabrikanın iki aşamada kurularak devreye alınacağını, yatırım maliyetinin ise toplam 150 milyon dolar olacağını bildirdi.

'Dünyanın en büyük Türk hazır giyim markası' vizyonu

Eroğlu, 2009 itibarıyla Türkiye'de 1.250 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, "Bu rakamı 2010 yılında 1.950, 2011'de 2.200, 2012'de 2.600 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Colin's olarak sürekli kendilerini geliştirdikleri vizyonlarına  uygun olarak yeni projeler üreteceklerini dile getiren Eroğlu, 2015 yılında 50 ülkede, 1500 mağaza, 400 bin metrekare net satış alanı, 10 bin çalışan ve 1,5 milyar dolar ciro hedefine uygun olarak  'dünyanın en büyük Türk hazır giyim markası olmak' vizyonu ile kendilerinden söz ettirecek başarılara imza atacaklarını ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Eroğlu ise yurt dışındaki mağaza yatırımlarına ilişkin bir soru üzerine, girmek istedikleri çok fazla pazar bulunduğunu, her yere Colin's olarak yetişebilmelerinin mümkün olmadığını belirterek, birincil nitelikli yerler dışındaki yerlerde franchise sistemiyle mağazalar açacaklarını söyledi.

Şahin Eroğlu, Loft markalarına ilişkin bir soru üzerine de, bu markayı iç piyasada yeniden yapılandıracaklarını, Loft'un daha sonra dış piyasaya taşınacağını kaydetti.

Colin's Global Pazarlama ve Satış Direktörü Necati Özdoğan da 5 yıl içinde dünyada çalışan sayılarını 10 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir