Çubuk'ta yangın

Ankara'nın Çubuk ilçesinde çıkan yangında 8 bin dönümlük mera yandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'nın Çubuk ilçesinde, vişne bahçesinde yangın çıktı. Yakındaki köye sıçramasından endişe edilen yangında, ilk belirlemelere göre 8 bin dönümlük mera, ormanlık alan ve 300'e yakın ahlat ağacı yandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Dedeler köyünde vişne bahçesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, mera alanlarına daha sonra da ahlat ve meşe ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçradı.

Kısa süreli paniğe neden olan yangına ilk müdahale köylüler ve jandarma ekipleri tarafından yapıldı. Çubuk Belediyesine ait çok sayıda iş makinesinin sevk edildiği yangında, aralarında köylüye ait arazinin de bulunduğu yaklaşık 8 bin dönümlük mera, ormanlık alan ve 300'e yakın ahlat ağacı yandı.

Kontrol altına alınan yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan, Ankara'nın Kazan ilçesinde çıkan yangında, bir kısmı ekili 500 hektarlık tarım arazisi zarar gördü.

Üniversite Kampüsünde yangın

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kampüsü içerisindeki arazide çıkan yangında da, yaklaşık 5 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

GAÜN kampüsü içerisinde yar alan ve Burç Ormanlarına paralel gelişen ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Üniversite güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Yangının yayılıp büyümesi ihtimaline karşı, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede piklik yapan çok sayıda aileyi alandan uzaklaştırdı. 15 araç ve 35 personelle yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri, 2 saatlik bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Yangın alanında soğutma çalışmaları yürüten itfaiye ekiplerine nezaret eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangını haber alır almaz en seri şekilde olay yerine gelerek yangına 15 araç ve 35 personelle müdahale ettiklerini söyledi.

Bölgede soğutma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Karakuş, yangının çıkış sebebiyle ilgili şimdilik bir fikirlerinin olmadığını, ancak daha sonra yapacakları araştırmayla konunun aydınlanacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir